Aktuelle forskningssaker

Publisert 20. okt. 2017 16:19

Hvordan oppfatter og bruker mennesker ulike typer rytmer? En nysgjerrig kunnskapsminister besøkte Musikklaben på Universitetet i Oslo.

Tøyen
Publisert Oct. 12, 2017 4:11 PM

Janet Connor, PhD fellow at the University of Chicago, is currently visiting MultiLing. In her PhD project, Connor is looking at linguistic and semiotic interactions in Tøyen, and during her monthly stay at MultiLing, Connor will commence her dissertation fieldwork.

Publisert 5. okt. 2017 12:21

Professor Mathilde Skoie inviterer elever fra videregående skole til sitt kurs i latin. – Flere humanistiske fag kan gjøre det samme, sier hun.

Publisert 4. okt. 2017 12:06

I avhør med politiet har den mistenkte rett til en forsvarer og å forstå anklagene. Men mange misforstår når de ikke får rettighetene sine presentert på morsmålet, mener språkforsker Aneta Pavlenko.

Kofi Yakpol
Publisert Sep. 25, 2017 1:09 PM

A warm welcome to our new MultiLing affiliate, Kofi Yakpol!

Publisert 22. sep. 2017 14:36

Kan lykke måles? Blir vi lykkelige av oljepenger? UiO:Norden inviterte til debatt under Forskningsdagene, med tittelen «Fra oljeland til lykkeland».

Publisert 18. sep. 2017 14:54

Det er vanskelig å være likegyldig til Fartein Valens musikk. Flere vil elske musikken hans, hvis de forstår hvem komponisten var og hva han ville, sier forskere.

Publisert 15. sep. 2017 15:33

Oppbyggingen, sammensetningen - og ikke minst finansieringsmodellene til de nordiske medieinstitusjonen - skiller seg fra den øvrige verden. Denne uken fikk masterstudentene i Nordic Media programmet selv oppleve på kloss hold det de tidligere har lest og lært om det nordiske mediesystemet på et tredagers studiebesøk til Sveriges Radio, SVT, Dagens Nyheter og Stockholms universitet.

Gruppebilde fra møte på MultiLing
Publisert 13. sep. 2017 15:39

Samarbeidsnettverket Nordic Research Network on Dementia and Ethnicity har som mål å styrke den nordiske forskningen på demens, mens andelen eldre innvandrere i denne delen av verden øker.

Publisert 11. sep. 2017 11:19

Ulovlig handel med kulturgjenstander ødelegger historisk kunnskap og finansierer terror. – Fagfolk må si nei til å vurdere ektheten til gjenstander de ikke vet hvor kommer fra, sier forsker Josephine Munch Rasmussen.

Publisert 5. sep. 2017 16:32

VIDEO: Sjelden har et stortingsvalg vært så åpent. Se UiOs politiske eksperter diskutere valgkampen 2017.

Publisert 5. sep. 2017 15:10

Ingebjørg Tonne er professor i norsk som andrespråk og har en doktorgrad i språkvitenskap fra 2001. Hun har jobbet ved lærerutdanningen på HiOA i flere år og var undervisningsleder ved ILN fra 2015 til 2017. Nå skal hun jobbe med flerspråklighet knyttet til andrespråkslæring og skole ved MultiLing.

Publisert 5. sep. 2017 15:10

Toril Opsahl har bakgrunn som lektor i videregående skole og voksenopplæringen. Hun har en doktorgrad fra 2010 om språkutvikling i multietniske ungdomsmiljøer, og har både undervist og vært forskningsleder ved ILN. Nå skal hun forske sammen med tidligere og nye kolleger ved MultiLing.

Publisert Sep. 4, 2017 3:09 PM

Is it really possible to have a strict separation of the cognitive and social aspects of human activity? This year’s summer school examined interdisciplinary approaches to multilingualism with a focus on socio-cognitive aspects.

Photo: Nadia Frantsen
Publisert Aug. 30, 2017 10:39 AM

Maimu Berezkina defended her dissertation on June 20 in Gamle Festsal at Domus Academica.

Photo: Nadia Frantsen
Publisert Aug. 30, 2017 10:39 AM

Kamilla Kraft defended her PhD dissertation Constructing migrant workers: Multilingualism and communication in the transnational construction site on May 26.

Publisert 30. aug. 2017 09:47

Nyheter blir skreddersydd hver enkelt, og Facebook-feeder skaper ulike virkeligheter. – Hva gjør det med oss, spør forskere.

Publisert 1. aug. 2017 14:50

– Ulike motiver av jomfru Maria viser hvordan kvinnesynet har endret seg, sier forsker Karoline Kjesrud. Hun samarbeider med kunstnere i et nytt forskningsprosjekt.

Publisert 1. aug. 2017 09:24

De to nabolandene har mye til felles, men er fortsatt bitre fiender. Når 70 år med uavhengighet skal markeres, feirer de hver sin dag.

Publisert July 5, 2017 1:15 PM

Professor II at MultiLing, Mira Goral (The City University of New York) recently visited MultiLing for two weeks. Goral will lead the research work on multilingual aphasia at MultiLing.

Publisert July 5, 2017 1:14 PM

For four weeks in May and June, Professor Christine Anthonissen (Stellenbosch University), visited MultiLing as part of the INTPART network project.

Publisert 4. juli 2017 09:25

Oppstilt danser fangene i det filippinske fengselet til «Thriller». – Musikk er et effektivt maktmiddel, sier forsker Áine Mangaoang.

Publisert 29. juni 2017 13:32

– Resultatene fra NFRs store internasjonale evaluering av humanistisk forskning i Norge ble lagt fram 23. juni. Dette er veldig gledelig lesning for IKOS, skriver instituttleder Bjørn Olav Utvik.

Publisert June 26, 2017 3:13 PM

Recently, the 11th International Symposium on Bilingualism (ISB) took place in Limerick, Ireland. A number of MultiLingers and MultiLing's collaborators attended the conference for four days packed with the latest research in multilingualism.

Publisert 23. juni 2017 12:48

Fredag 23. juni presenterte Forskningsrådet resultatene fra evalueringen av humanistisk forskning i Norge. Universitetet i Oslo får skryt for å innhente forskningsmidler, bruke internasjonale nettverk og synliggjøre den humanistiske forskningens relevans.