Publisert 20. okt. 2016 14:32

Funn av kremerte beinrestar i oldtidsbyen Hierapolis kan tyde på ein konfliktfylt overgang til kristendomen. Heidningane i området kan ha tvihalde på gravskikkane sine.

Publisert 22. aug. 2016 09:46

Motorsykkelklubber som Hells Angels og Bandidos MC er blant de tøffeste i verden til å beskytte varemerke og opphavsrett. – De ser på merkene som hellige, sier sosialantropolog Tereza Kuldova.

Publisert 19. juli 2016 16:40

Folk i romartida levde lenger og hadde betre helse enn folk i middelalderen, tusen år seinare. Det er ei av oppdagingane etter ni års utgravingar i oldtidsbyen Hierapolis i Tyrkia.

Publisert 24. juni 2016 13:33

Universitetet i Oslo skal leie arbeidet med å skrive historia til Statoil og den norske oljeindustrien. – Når ein ser på kor viktig oljen er for Noreg, er det påfallande kor lite vi veit, seier prosjektleiar Einar Lie.

Publisert 21. juni 2016 14:34

Norgeshistorie.no får UiOs formidlingspris. Nettstedet har på kort tid blitt viktig for elever, lærere og studenter og alle historieinteresserte som vil vite mer om Norges historie fra steinalderen til i dag.