Det internasjonale gjennombruddet og Norge

Opptak av panelsamtalen ser du her:

Terje Tvedts siste bok, Det internasjonale gjennombruddet, har slått ned i norsk offentlighet med uvanlig stor kraft. Tvedt argumenterer for at innvandring og internasjonalisering de siste 50 årene har endret det norske samfunn på en radikal og gjennomgripende måte. Boken provoserer, engasjerer og skaper rom for å snakke om temaer vi trenger gode debatter om.

Panelsamtalen denne kvelden skal handle om debattene som Tvedts bok har skapt, særlig rundt islam i Norge, innvandring, Norge som humanitær stormakt og de mulige sammenhengene mellom disse temaene.

Om paneldeltakerne:

Terje Tvedt, professor ved Institutt for geografi, UiB, er også kjent som forfatter og for å a laget en rekke samfunnskritiske dokumentarfilmer.

Grete Brochmann, professor i sosiologi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, UiO, er blant landets fremste forskere innen innvandring, migrasjon og integrering.

Sunniva Engh, førsteamanuensis i historie og forskningsleder ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, UiO, har særlig forsket på bistandens historie og sammenhenger mellom bistand og velferdsstat.

Kadra Yusuf, journalist og researcher i NRK, har vært en aktiv skribent og samfunnsdebattant siden 2000 da hun ved bruk av skjult kamera og mikrofon medvirket til avsløringer om at imamer i Norge oppfordret til kvinnelig omskjæring.

Samtalen ledes av Andreas C. Halse, daglig leder i Svenssonstiftelsen og spaltist i Aftenposten.

Arrangementet finner sted i Målstova i Nasjonalbiblioteket.

svart kvitt foto. Samanstilling av fem portrett.
Fra venstre: Sunniva Engh, Grete Brochmann, Andreas C. Halse, Terje Tvedt og Kadra Yusuf. Foto: Forsvaret, Håvard Madsbakken / UiO / Erik Waatland, Medier 24/ Edvard Thorup / privat

NB: Oppdatering om endring i panelet:
Kadra Yusuf er dessverre blitt forhindret fra å kunne delta i kveld og Arnfinn Midtbøen har på kort varsel takket ja til å delta panelet. Midtbøen har doktorgrad i sosiologi og er forsker ved Institutt for samfunnsforskning. Han forsker bredt på innvandring og integrering, både i norsk og internasjonalt perspektiv.

Emneord: Historie, Innvandring, Bistandshistorie, Islam i Norge
Publisert 7. mars 2018 11:29 - Sist endret 20. apr. 2018 15:00