Doug Rossinow tiltrer som førsteamanuensis i samtidshistorie

Rossinow er en prisbelønnet historiker, utdannet ved Harvard og Johns Hopkins. Han gjestet instituttet i 2013 som forsker på Fulbrightstipend, og gleder seg stort over å komme tilbake i fast stilling.

Doug Rossinow (foto: Ellen Evju Jahr)

Rossinow er amerikansk, og kommer til Institutt for arkeologi, konservering og historie (IAKH) fra Metropolitan State University, i St. Paul, Minnesota, USA. Han har både mastergrad og doktorgrad fra Johns Hopkins University, bachelorgraden avla han ved Harvard University.

Han har blant annet skrevet bøkene The Politics of Authenticity: Liberalism, Christianity, and the New Left (1998) og The Reagan Era: A History of the 1980s (2015) og vunnet priser som National Museum of American History fellowship fra The Smithsonian Institution og Pew Faculty Fellowship in Religion and American History.

Du kan lese et intervju med Rossinow om boken The Reagan Era her på bloggen til Columbia University

Rossinow har spesialisert seg på amerikansk samtidshistorie og politisk kultur, og særlig temaer som samfunnsbevegelser og venstreradikalisme i USA i det 20. århundret, religionens betydning og posisjon i amerikansk politikk, progressiv reform, og politisk konservatisme.

Med hele familien tilbake til Oslo

I den senere tid har Rossinow konsentrert seg om globale, internasjonale og transnasjonale forhold som har avgjørende betydning for å forstå den amerikanske samtidshistorien. Han er tidligere president for The Peace History Society og sitter fremdeles i styret der.

Nå ser han fram til å komme tilbake til Oslo med hele familien, og han tar fatt på undervisning både på bachelor og masternivå. Inntil han lærer mer norsk beskriver Rossinow forskningen og undervisningen sin på engelsk:

«The focus of my research and teaching here will be the interrelationship between the domestic political development of the contemporary United States and the transnational and international relationships of US residents.

In terms of research, writing, and publishing, I am embarked on an extensive research project on the topic of Zionism in the United States since 1948. This project entails research at the local, national, transnational and international levels. It also brings forward my continuing interest in the place of various religious traditions in US political history.

My current emphasis on the transnational and international dimensions of US political history is also reflected in the collection of essays, edited by Andrew Preston and me, that Oxford University Press will publish in November 2016, OUTSIDE IN: THE TRANSNATIONAL CIRCUITRY OF US HISTORY.

In terms of teaching, I will offer courses at both the BA and MA levels concerning the political history, broadly defined, of the contemporary United States and the foreign relations of the United States since 1898. I look forward to advising graduate students in History, as well as Peace and Conflict Studies, who work on a wide range of topics, ranging from top-down US political history and US foreign policy to studies of grassroots movements for justice, peace, and cultural renewal.»

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 21. sep. 2016 14:32 - Sist endret 27. okt. 2017 13:10