Boken 'Jødehat' utgitt på portugisisk

Boken er som kjent skrevet Einhart Lorenz, Trond Berg Eriksen og Håkon Harket og ble gitt ut i 2005. Siden den tid har boken også blitt gitt ut i Sverige og nå er den på markedet i Portugal under tittelen "História do anti-semitismo".

Presentasjon av boken på norsk:

Jødehat. Antisemittismens historie fra antikken til i dag

Denne boka er en bredt anlagt framstilling av jødehatets historie fra antikken og kristendommens begynnelse, gjennom middelalderen og opplysningstiden, rasebiologiens tidsalder, Holocaust og den nye antisemittismen etter krigen. Forfatterne søker etter årsakene til antisemittismen og bakgrunnen for de jødefiendtlige tankegangene. Det er en historie preget av overgrep og hat.

Dette er første gang historien om jødehatet presenteres på norsk. Den gir et klart bilde av hvorfor antisemittismen har stått så sterkt i Europa og hvordan mange av de samme temaene, i forskjellige utforminger, har gått igjen i antisemittiske anklager mot jødene, slik som legendene om skjending av Kristusbilder, hostieskjending, brønnforgiftning, Kristusmordere, ritualmord og konspirasjonsanklager.

 

Publisert 3. feb. 2011 13:43 - Sist endret 25. mars 2011 14:08