A history of Water, bind sju og åtte har kommet

Professor II i historie,Terje Tvedt, har akkurat fått publisert bind sju og åtte i ni-bindserien han er serie-redaktør for; " A History of Water" på IB Tauris, London.

I.B. Tauris

Bind 7 har tittelen Water and Urbanization og er redigert sammen med Terje Oestigaard. Det har originale kapitler om alt fra den tidlige etableringshistorien til byer som Jericho, Babylon, Xian, Athen, og Konstantinopel, over middelalderhistorien til Paris og Varanasi til utviklingen av Las Vegas, Bergen, Singapore og New York.

Bind 8 har tittelen Sovereignty and International Law og er redigert sammen med Owen McIntyre og Tadessa Kasse Woldesadik. Den har i tillegg til sammenfattende oversiktsartikler, skrevet av noen av de mest kjente internasjonale juristene på feltet, kapitler om den helt spesielle norske vannlovgivningen, lovtradisjonene i "common law"-land som England, og presenterer en rekke studier av europeisk, amerikanske (inkludert sør-amerikansk), asiatisk og afrikanske lovtradisjoner.

Til sammen presenterer de to bindene en slags "state-of-the-art" når det gjelder forskningen på disse områdene, og begge innledes også med historieteoretiske kapitler knyttet til bindenes tematikk.

Les mer om The History of Water- serien og Terje Tvedt på forlagets og Universitet i Bergens nettsider.

Publisert 15. okt. 2015 13:29 - Sist endret 13. des. 2016 13:02