Masterstudent fra IAKH til EUIs sommerskole

– Det er veldig hyggelig når en institusjon som EUI inviterer deg til en konferanse om transnasjonal historie, sier tidligere Fortidredaktør og masterstudent i historie Skage Alexander Østberg.

Skage er en av 18 deltakere, og den eneste fra Norge. Det samme var tilfellet i fjor, da deltok Anniken Hareide fra IAKH som eneste norske masterstudent.

Institutt for historie og sivilisasjon ved European University Institute (EUI) holder sin ellevte Summer School in Transnational and Comparative History, i Badia Fiesolana med utsikt over åsene rundt Firenze.

Presentere egen forskning

– Dette er en utmerket anledning til å møte et internasjonalt fagmiljø og få impulser utenfra, sier Skage. Et mål med deltagelsen bør også være å presentere egen forskning. Dette er andre året på rad UiO-studenter med menneskerettigheter som fagfelt har blitt tatt opp ved Sommerskolen. Jeg anbefaler historiestudenter, fra alle forskningsfelt, å tenke internasjonalt og ikke nøle med å søke, sier han.

EUI Summer School starter mandag 26. september.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 20. sep. 2016 11:00 - Sist endret 20. sep. 2016 11:00