Vellykket oppstart av konferansen “History – memory – myth: Re-presenting the past”

- Hva er kulturhistorie? spurte Anne Eriksen i sin velkomsttale til om lag 170 deltakere på den internasjonale kulturhistoriekonferansen ”Historie – minne – myte” på IKOS. 

Anne Eriksen åpner konferansen 3. august (Foto: Anne Stovner)

- Det finnes en rekke bøker som stiller dette fundamentale spørsmålet, slo hun fast, men svaret er gjerne hva historie IKKE er. Kulturhistorie er en måte å drive historieforkning på, vi studerer kulturuttrykk med et spesielt blikk, vi studerer historien som kultur, var Anne Eriksens eget svar.

Forskningsdekanen ved HF, Einar Lie, hilste den internasjonale forsamlingen og var imponert over programmets bredde og de innsendte papers. For en historiker som er vant til at konferanser gjerne er organisert ut fra kronologi og epoker, er det ikke minst interessant å registrere at kulturhistorikernes diskusjoner er strukturert omkring temaer og utfordringer, konstaterte han.

Arne Bugge Amundsen, instituttleder ved IKOS, hilste forsamlingen med forventninger om interessante og tankevekkende diskusjoner. Han takket Anne Eriksen for hennes engasjement knyttet til The International Society for Cultural History og for det krevende arbeidet med årets konferanse som pågår fram til søndag. 
 

Nærmere 200 konferansedeltakere samlet i auditorium 1, Sophus Bugges hus.(Foto: Anne Stovner)

 

Publisert 5. aug. 2011 09:35 - Sist endret 24. apr. 2012 10:27