2018

Språkvitenskapelig instituttseminar er en seminarserie hvor forskere og studenter kan presentere sin forskning og sitt arbeid.

Seminarene avholdes annenhver fredag igjennom semesteret og varer mellom 45 – 60 minutter, med tid til spørsmål og kommentarer etter.

Sted: P. A. Munchs hus, seminarrom 10 fra 14.15-16.00 (med annonserte unntak).

Program for våren 2018

Tidligere

Tid og sted: 2. mars 2018 14:15 - 16:00, P. A. Munchs hus, seminarrom 10

Neste språkvitenskapelig instituttseminar gjestes av Ingrid L. Falkum! Temaet er språktilegnelse innen semantikk og pragmatikk. Dette drøftes vha. eksperimentell metode: Blikksporing (eye-tracking) og bildevelging (picture selection). Arrangementet er åpent for alle!

Tid og sted: 9. feb. 2018 14:15 - 16:00, P. A. Munchs hus, seminarrom 10

Ruth Fjeld forsker på bruk av banneordet fuck i norsk, og snakker om det på Språkvitenskapelig Instituttseminar. Foredraget holdes på norsk.

Arrangementet er åpent for alle!

Tid og sted: 26. jan. 2018 14:15 - 16:00, P. A. Munchs hus, seminarrom 10

Dr. Derib Ado fra Addis Ababa University holder innlegg på denne fredagens språkvitenskapelig instituttseminar. Han er prosjektkoordinator i Addis Ababa for et samarbeidsprosjekt mellom UiO (og MultiLing), Addis Ababa University, Hawassa University og NTNU, og skal snakke om dette prosjektet og om språksituasjonen i Etiopia. Foredraget er på engelsk.

Arrangementet er åpent for alle!

Tid og sted: 8. jan. 2018 14:15 - 16:00, P.A. Munchs hus, seminarrom 10

Prof. Andrew Nevins er ansatt ved University College London. Han har forsket på fonologi og morfologi, og skal presentere noe av sin forskning på tegnspråksfonologi. Han har jobbet med tegnspråkbrukere i blant Maxakalí-folket i Brazil, som bruker såkalt “home sign” – en tegnspråkpidgin – med et begrenset utvalg av gester. (Presentasjon og sammendrag på engelsk)

Foredraget er åpent for alle!