Piotr Garbacz er ny instituttleder på ILN

– Det er en stor fornøyelse å få jobbe med ILNs fantastiske kollegium, det er et ærerikt og svært spennende oppdrag som jeg ser fram til, sier Garbacz som overtar etter Andreas Sveen.

Piotr Garbacz (foto: Annica Thomsson)

Garbacz (f. 1979) har doktorgrad i nordiske språk fra Lunds universitet i 2010, og har vært tilsatt som postdoktor og førsteamanuensis ved ILN fra 2010 til 2014. Han kommer tilbake til ILN fra stillingen som instituttleder ved Institutt for språkfag ved Fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap på Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN).

Hva var det som gjorde at du ville bli instituttleder på ILN?

– Mitt mål er å bidra til å gjøre ILN til en enda bedre arbeidsplass, og samtidig ytterligere utnytte de mulighetene som ligger i instituttets emneportefølje. Emneporteføljen er nemlig svært relevant og spennende, og den fortjener å frontes enda mer, mener Garbacz.

– Det er også en stor fornøyelse å få jobbe med ILNs fantastiske kollegium som jeg jo kjenner fra tidligere, det er et ærerikt og svært spennende oppdrag som jeg ser fram til. I og med at jeg har vært ansatt ved ILN tidligere visste jeg på forhånd hva for et institutt jeg skulle få komme til. Det var også en del av motivasjonen, ettersom det er et institutt som har hatt særlig stor betydning for meg og som jeg bryr meg veldig mye om ganske enkelt, forklarer han.

Hva tar du med deg fra din bakgrunn inn i stillingen?

– Først og fremst det at jeg de siste to og et halvt årene har vært instituttleder ved et tilsvarende institutt på Høgskolen i Sørøst-Norge, jeg har fått prøve meg i denne rollen, og kommet til at jeg trives godt i den. På HSN fikk jeg mye erfaring, ikke bare som instituttleder, men også fordi det er en annen institusjon med en annen profil og andre forutsetninger enn UiO. Utover dette har jeg erfaring fra administrasjon, forskning og undervisning ved Universitetet i Lund der jeg arbeidet i over seks år, i tillegg til at jeg har studert ved et par andre europeiske universitet.

Hva gleder du deg mest til å ta fatt på?

– Først vil jeg konsentrere meg om å bli bedre kjent med undervisningstilbudet på ILN, og å sette meg inn i rutinene for arbeidsplanlegging, uten å dermed overse forskningen. Jeg mener at god arbeidsplanlegging skaper bedre muligheter for kollegene og større trivsel i hverdagen, mens det å kunne tilby relevante og attraktive emner er vitalt for at instituttet kan ha en stabil eksistens samtidig som det er med og viser at vår forskning er relevant på flere måter, avslutter Garbacz.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 23. jan. 2017 15:14 - Sist endret 24. jan. 2017 15:42