Aktuelle forskningssaker

Publisert 22. nov. 2017 12:50

Styret ved Høyskolen Kristiania har tilsatt professor Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018.  – Å få være med å lage Norges første arbeidslivsuniversitet takker man ikke nei til, sier den påtroppende rektoren.

Publisert 6. nov. 2017 14:28

Fritt ord stiftelsen tildeler stipend på 30 000 kroner til hver av de to masterstudentene ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo.

Publisert 30. okt. 2017 11:40

Ved hjelp av mobil-apper utviklet ved UiO kan vi utforske keisertidens Roma, observere D-dagen på Omaha Beach og med egne øyne se konsekvensene av fremtidige klimaendringer.

Publisert 15. sep. 2017 15:33

Oppbyggingen, sammensetningen - og ikke minst finansieringsmodellene til de nordiske medieinstitusjonen - skiller seg fra den øvrige verden. Masterstudentene i Nordic Media programmet fikk selv oppleve på kloss hold det de tidligere har lest og lært om det nordiske mediesystemet på et tredagers studiebesøk til Sveriges Radio, SVT, Dagens Nyheter og Stockholms universitet.

Publisert 30. aug. 2017 09:47

Nyheter blir skreddersydd hver enkelt, og Facebook-feeder skaper ulike virkeligheter. – Hva gjør det med oss, spør forskere.

Foto: Erik Lande
Publisert 4. juli 2017 15:50

Forskningen til Anne Danielsen og Arnt Maasø har ført til diskusjoner i musikkbransjen om hvordan inntektene kan og bør fordeles.

Publisert 4. juli 2017 15:45

Professor Christina Archetti frykter ikke ekstremisters bruk av sosiale medier. – Ideene deres sprer seg ikke bare ved å bli formidlet, sier hun.

Publisert 8. mai 2017 10:00

Nye medier har alltid blitt mislikt, foraktet og avskydd. Men aldri har mediemotstandere hatt det vanskeligere enn nå, sier professor Trine Syvertsen i ny bok.

Publisert 28. apr. 2017 11:59

Iranske journalister er underlagt streng sensur fra både statlige og ikke-statlige aktører, og må være kreative for å få ut budskapet sitt. I mai er det presidentvalg, noe som kan gjøre arbeidssituasjonen enda mer krevende.

Publisert 22. mars 2017 16:30

For femte år på rad er Institutt for medier og kommunikasjon (IMK) ved UiO rangert som et av de 50 beste universitetsmiljøene i verden på sitt felt.

Publisert 2. mars 2017 11:17

Nye medier er langt fra så farlige for barn som vi ofte tror, viser Elisabeth Staksruds forskning. Hun har bidratt til å endre EUs policy på området, og med det hverdagspraksisen i millioner av europeiske hjem.

Publisert 30. jan. 2017 09:44
Publisert 17. okt. 2016 11:20

Éi av fem kvinner i Vesten har ikkje barn. Professor Cristina Archetti tar utgangspunkt i eige liv når ho forskar på kvifor mange barnlause kjenner seg utanfor og mislykka.

Publisert 23. sep. 2016 16:28

Donald Trump har brukt sosiale media aktivt og har langt fleire følgjarar enn motkandidaten Hillary Clinton. Forskarar har undersøkt bruken av sosiale media i USAs valkamp. Temaet blir debattert under Forskningsdagane.

Publisert 16. juni 2016 14:56

Kommunikasjonsforsker Steffen Krüger har studert kallenavn på anonyme nettfora. Navnene folk velger kan røpe hva folk tenker om nettstedet og hvilket forhold de har til det, mener han.

Publisert 6. mai 2016 14:34

I denne episoden av podcasten Politikk og Røvere er gjesten Linn Sandberg, stipendiat ved IMK.

Publisert 25. feb. 2016 12:15

Korleis vil nabolaget ditt sjå ut når barnebarna er blitt gamle? Ny teknologi kan gjere det muleg å få svaret rett inn på smarttelefonen.

Publisert 5. feb. 2016 16:08

Er sosiale medier den nye maktfaktoren i politiske debatter og valgkamp? Forskere har gjort undersøkelser i flere land som viser hvordan disse mediene gir nye muligheter til påvirkning og makt.

Publisert 8. des. 2015 11:20

Musikkstrømmetjenester er nå det viktigste medium for musikklytting. I en doktoravhandling har Anja Nylund Hagen undersøkt hvordan strømming påvirker lyttehverdagen til alle som liker musikk.

Publisert 4. nov. 2015 11:03

Terje Rasmussen skildrer konflikter og skandaler i det politiske Norge etter krigen. Offentlig parlamentarisme er den første fremstillingen som legger vekt på journalistikken og offentlighetens stadig mer inngripende betydning i politiske saker.

Publisert 28. okt. 2015 13:33

Esser har lang erfaring som medieforsker fra USA, Tyskland, England og Sveits, og er tilknyttet forskningsområdet POLKOM (politisk kommunikasjon).

Publisert 20. okt. 2015 16:26

POLKOM er et nytt senter ved Institutt for medier og kommunikasjon. Målet er å bli et nasjonalt og internasjonalt omdreningspunkt for forskning på politisk kommunikasjon.

Publisert 5. okt. 2015 15:07

Når barn blir spurt om egen nettbruk, gir de andre svar enn foreldrene. Det er ett av mange etiske dilemmaer for de som forsker med barn. Barnas svar utfordrer voksnes syn på barn.

Publisert 17. sep. 2015 10:48

Archetti har doktorgrad fra Leeds University, og kommer til IMK fra en stilling som Senior Lecturer in Politics and Media ved University of Salford Manchester.

Publisert 2. sep. 2015 15:08

Sosiale media gjer det muleg for politikarar å omgå redigerte media. Dette utfordrar både journalistikken og veljarane, meiner medieforskar Eli Skogerbø.