Publisert 8. des. 2015 11:20

Musikkstrømmetjenester er nå det viktigste medium for musikklytting. I en doktoravhandling har Anja Nylund Hagen undersøkt hvordan strømming påvirker lyttehverdagen til alle som liker musikk.

Publisert 4. nov. 2015 11:03

Terje Rasmussen skildrer konflikter og skandaler i det politiske Norge etter krigen. Offentlig parlamentarisme er den første fremstillingen som legger vekt på journalistikken og offentlighetens stadig mer inngripende betydning i politiske saker.

Publisert 28. okt. 2015 13:33

Esser har lang erfaring som medieforsker fra USA, Tyskland, England og Sveits, og er tilknyttet forskningsområdet POLKOM (politisk kommunikasjon).

Publisert 20. okt. 2015 16:26

POLKOM er et nytt senter ved Institutt for medier og kommunikasjon. Målet er å bli et nasjonalt og internasjonalt omdreningspunkt for forskning på politisk kommunikasjon.

Publisert 5. okt. 2015 15:07

Når barn blir spurt om egen nettbruk, gir de andre svar enn foreldrene. Det er ett av mange etiske dilemmaer for de som forsker med barn. Barnas svar utfordrer voksnes syn på barn.

Publisert 17. sep. 2015 10:48

Archetti har doktorgrad fra Leeds University, og kommer til IMK fra en stilling som Senior Lecturer in Politics and Media ved University of Salford Manchester.

Publisert 2. sep. 2015 15:08

Sosiale media gjer det muleg for politikarar å omgå redigerte media. Dette utfordrar både journalistikken og veljarane, meiner medieforskar Eli Skogerbø.

Publisert 11. juni 2015 15:35

Professor Espen Ytreberg og studiekonsulent Maria Tårland mottar pris fra Kunnskap Oslo for beste forskningsarbeider om Oslo-tematikk.

Publisert 8. juni 2015 12:04

Seks forskere skal undersøke hvem og hva som avgjør det som kan ytres og ikke ytres i norsk offentlighet.

Publisert 7. mai 2015 13:26

Niamh Ní Bhroin håper at hennes forskning kan bidra til at brukere av minoritetsspråk får bedre vilkår i sosiale medier.

Publisert 29. apr. 2015 14:28

For tredje år på rad er fagmiljøet ved Institutt for medier og kommunikasjon blant de 50 beste på sitt felt i verden.

Illustrasjon: Annica Thomsson
Publisert 9. mars 2015 13:24

Forfattere, musikere og andre kunstnere arbeider under helt andre betingelser enn for bare ti år siden. – Vi observerer mer konkurranse og større vansker med å nå ut, sier medieprofessor Tore Slaatta.

Bokforside, The Media Welfare State: Nordic Media in the Digital Era
Publisert 19. feb. 2015 15:16

Boken «The Media Welfare State: Nordic Media in the Digital Era» utforsker hvordan de nordiske landenes medieindustri skiller seg fra resten av verden.

Publisert 22. jan. 2015 11:00

Bokbransjen i Norge blir kritisert for maktmisbruk og sendrektighet i overgangen til digitale produkter. Terje Colbjørnsen har undersøkt hvordan forlag arbeider med digitalisering og innovasjon.

Fra terror til overvåking. Overvåking i Norge, et kritisk prospekt (bokcover).
Publisert 6. jan. 2015 14:33

Fører overvåking til mindre terror? Overskuer vi konsekvensene av å bruke dagens overvåkingsteknologi? En ny bok tematiserer overvåking som terrorforebyggende tiltak.