IMK fortsatt blant verdens beste

For sjette år på rad er medieforskerne ved UiO rangert som et av de 50 beste universitetsmiljøene i verden på sitt felt.

QS World University Rankings by subject måler fagmiljøene etter kvalitet på forskning og undervisning, arbeidsmiljø og læringsmiljø, grad av internasjonalisering og innovasjon. I 2018 er Universitetet i Oslo på 50. plass i kategorien "Communication & Media Studies".

– I år har vi fått flere poeng innen samtlige kategorier, og vi scorer høyest på hvor ofte våre medarbeidere blir sitert. Det viser at mange internasjonale kolleger bygger videre på vårt arbeid, sier instituttleder Arne H. Krumsvik ved Institutt for medier og kommunikasjon (IMK).

Han sier plasseringen bidrar til å bygge omdømme og tror den vil være til hjelp i arbeidet med å rekruttere internasjonale studenter.

IMK fortsetter å satse. Det siste året er det ansatt fem nye faste faglige medarbeidere, og det er etablert flere nye forskningsgrupper.

Publisert 12. mars 2018 10:14 - Sist endret 12. mars 2018 20:56