Jubileumsseminar: Morgendagens medievitenskap? IMK 30 years anniversary seminar

Hvilke utfordringer og muligheter møter medieforskning i møte med globale medieplattformer og algoritmestyrt innhold og bruk? Hvordan gjør vi undervisning og læringsmiljø bedre tilpasset en ny generasjon studenter? Hvilke kompetanser blir viktige i fremtidens arbeidsliv?

Seminaret finner sted i "Klubben" i 2. etg. på Georg Sverdrups hus (innenfor kaffebaren).

(påmelding via epost eller ved å klikke 'delta' på Facebook-eventen)

12:30   Mat & mingling
13:00   Velkommen: IMK 30 år (Arne H. Krumsvik, Instituttleder IMK)

FORSKNING
13:10   Keynote: Algoritmer i hverdaglivet og morgendagens medieforskning? (Taina Bucher, Københavns universitet)
13:40   Ethical challenges and research strategies studying algorithms, 'black boxes' and media useage (Panelsamtale: Anders Fagerjord, Elisabeth Staksrud, Charles Ess. Moderator: Terje Rasmussen)
14:00   Pause

UNDERVISNING OG LÆRINGSMILJØ
14:20   Hvordan heve kvaliteten på undervisning og læringsmiljø? (Eirik Welo, Prodekan for undervisning ved HF, UiO)
14:30   Undervisning og læring fra fire posisjoner (Trine Syvertsen, Ingeborg Ekdahl, Anders Lysne, Eevi Beck. Moderator: Maria Utheim)
14:50   Dagens studenter – morgendagens medievitere (IMK-studentene: Nora Vinje, Ida K.G. Berg og Stian Ødegaard. Moderator: Kim Johansen Østby)
15:10   Pause

ARBEIDSLIV OG ALUMNUS
15:25   Morgendagens arbeidsliv (Panelsamtale: Hilde Bachmann, Kristian Tolonen, Hans Martin Cramer, Åse Elise Meidell-Edvardsen. Moderator: Arnt Maasø)
15:55   Lessons from abroad? Possibilities and challenges (Panelsamtale: Anders Løvlie, Cristina Archetti, Taina Bucher,. Moderator: Trine Syvertsen)
16:15   Pause
16:15   Studenter som vil ha en 'speed date' og karriereveiledning med rekrutteringseksperter og arbeidsgivere i panelet, kan ta med CV i pausen eller bare komme med spørsmål.

IMK-FORSKERE I DAG OM I MORGEN
16:25  Gunnar Liestøl: Media Innovations
16:35  Liv Hausken: Media Aesthetics
16:45  Øyvind Ihlen: POLKOM (Political communication)