Lesesaler ved IMK

Institutt for medier og kommunikasjon (IMK) tilbyr en åpen lesesal til alle våre studenter, og vi har i tillegg to skrivestuer for masterstudenter.

Dersom du er masterstudent og ønsker deg fast plass på en av våre skrivestuer må du søke om dette.

Her finner du oversikten over lesesalsplassene.

Lesesalen (rom 232)

Lesesalen er lokalisert i samme etasje som våre undervisningslokaler (0. etg) og inneholder 24 plasser. Denne salen er åpen for alle studenter ved IMK, både master og bachelor. Det vil ikke være mulighet for å oppholde bøker og lignende på disse plassene.

Dersom man ønsker å ha ting liggende på IMK kan man benytte de blå skapene innerst i gangen i underetasjen. Finn et ledig skap og sett en lapp på utsiden av døra til skapet med navn, semester og årstall.

Lesesalen er åpen fra 0800 til 1600, og etter dette må man bruke kort og kode for å komme inn. Dersom du ikke har aktivert studentkortet ditt må du sende en e-post til info(at)media.uio.no og be om tilgang til våre lokaler. I e-posten må du inkludere

 • navn
 • kortnummer
 • hvilket program du har fått opptak til

Skrivestuene

Vi har to skrivestuer som administreres av Studentutvalget ved Institutt for medier og kommunikasjon.

 1. Skrivestua (415, 2. etg)
 2. Masterskrivestua (231, 0. etg)

Plass på skrivestua (rom 415)

Dersom du er masterstudent og ønsker fast lesesalsplass ved IMK, må du sende en e-post til studentutvalget der du oppgir fullt navn og antall semestre du har hatt på masternivå. Alle studenter vil bli tilsendt en e-post med søknadsfrist foran hvert semester.


Viktig!
Selv om du har hatt fast plass under tidligere semester må du SØKE PÅ NYTT!

I e-posten bør det derfor kommer frem at: "jeg hadde plass denne våren og ønsker å beholde den...".

DE SOM IKKE GIR TILBAKEMELDING, MISTER PLASSEN SIN!

Reglementet på lesesalen:

 1. Fast skrivestueplass gis i utgangspunktet til alle masterstudenter som ønsker det. Dersom etterspørselen er større enn kapasiteten, vil det være ansiennitet som avgjør tildelingen.
 2. Hver plass deles av opp til to studenter som sammen må bli enige om bruken.
 3. Plassen er kun reservert frem til klokken 10.00. Etter kl. 10.00 kan alle masterstudenter benytte de ledige plassene.

Det er også mulig å benytte bærbar datamaskin på skrivestua. Tildelingen av skrivestueplasser skjer i midten av september og vil bli slått opp på døra til skrivestua. Vi sender også ut e-post til alle søkere vedrørende plassfordelingen. Alle gamle søkere får tildelt den plassen de hadde semesteret før.

Søknad sendes til studentutvalget(AT)media.uio.no merket SKRIVESTUEPLASS.

Husk å ta med navn og studentnummer i e-posten.

Skrivestua i andre etasje, rom 415, har 20 plasser. Alle masterstudenter kan søke om plass på skrivestua. Vær oppmerksom på at det kan være en viss ventetid for å få plass.

Plass på masterskrivestua (rom 231)

Dersom du er masterstudent med godkjent prosjektbeskrivelse og ønsker fast plass på masterskrivestua ved IMK, må du sende en e-post der du oppgir fullt navn og antall semestre du har hatt på masternivå. Masterskrivestua er forbeholdt studenter med godkjent prosjektbeskrivelse, men åpnes for alle studenter som søker om plass dersom ikke plassene fylles opp.


Reglementet på masterskrivestua:

 1. Hvis du skal ha permisjon e.l. må dette sies i fra om. Plassen kan ikke holdes av dersom du vet at du kommer til å være borte MER enn 2 mnd i løpet av semesteret.
 2. Vær stille
 3. Vis hensyn

Skrivesalplassene vil bli fordelt i midten av september og slått opp på døra på det aktuelle rommet. Du vil også få en e-post med informasjon om tildelt plass.


Viktig!

Selv om du har hatt fast plass under tidligere semester må du SØKE PÅ NYTT! Dette gjelder også de som har fått beskjed om at de står på venteliste.
 

Søknad sendes til studentutvalget(AT)media.uio.no merket SKRIVESALPLASS.

Husk å ta med navn og studentnummer i e-posten.

Publisert 10. mars 2016 14:02 - Sist endret 29. nov. 2017 15:57