Aktuelt innen forskning

Aktuelle forskningssaker

• dance-740-wade-brooks-flickr I framtida kan kroppen din gje deg musikken 19. okt. 2016 15:07

Om nokre år kan du kanskje lage dine eigne komposisjonar – spesielt tilpassa deg og behovet ditt der og då. Musikkforsking skal no gje oss oppskrifta på korleis kroppen din kan lage musikk.

• festival-3-660 Musikken vil vi ha for oss selv 29. feb. 2016 14:51

Vi deler bilder og artikler på nett, men ikke spillelistene våre. Det kan være fordi musikk er noe veldig personlig for oss.

• bowie-faksimile-nettsted-507px Bowie har endret mannsrollen 14. jan. 2016 16:21

I populærkulturen er det ingen andre som har brutt med kjønnsgrenser i så stor grad som David Bowie, ifølge musikkprofessor Stan Hawkins. I en ny bok vier han ett av kapitlene til den nylig avdøde kultfiguren.

• skjeletthand_flat_2 fourMs Forum: ROBIN group 30. mai 2017 13:15

Jim Tørresen will present the ROBIN group at Department of Informatics.

• nordic-sounds-logo Nordic Sounds Workshop 1. juni 2017 13:00

The next Nordic Sounds Meeting will be an informal workshop where research group participants can come together and discuss critical themes and issues related to on-going research on music in the Nordic countries.

• music-2020-grs-banner-sc17 Music 2020: Interdisciplinarity, Innovation, Impact 13. juni 2017 11:00

Welcome to the International Music Research Summer School, which will take place in Oslo June 2017. The event is a collaboration between Grieg Research School (Western Norway), the Norwegian Academy of Music and the University of Oslo, Dept. of Musicology.

• nordic-sounds-logo IASPM Norden & Nordic Sounds 14. sep. 2017 10:00
    Popular Music in the Nordic Countries

A Study Day co-hosted by IASPM Norden & Nordic Sounds

All are invited to the International Association for the Study of Popular Music (IASPM Norden) Study Day at the Department of Musicology, University of Oslo on September 14 2017.

The theme of the day is the study of popular music in the Nordic countries. Professor Stan Hawkins will introduce the event, which is co- hosted by our department’s Nordic Sounds: Critical Music Research Group.