35 masteroppgaver i musikkvitenskap

Denne uken hadde vi årets kandidatlunsj ved IMV, hvor alle som er ferdig med sin masteroppgave i løpet av det siste året var invitert. Vi hadde totalt 35 avlagte mastergrader det siste året, som antagelig er rekord for instituttet. Dette høye tallet er selvfølgelig gledelig for instituttet, og ikke minst for studentene som nå har fått sine grader og er på vei ut i jobb.

Noen fornøyde masterkandidater på kandidatlunsj.

Mens jeg hørte på alle kortpresentasjonene av disse masteroppgavene, ble jeg på ny slått av den store faglige bredden ved IMV. Jeg har skrevet om denne faglige bredden her på bloggen tidligere, og listen over nye masteroppgaver (se under) er nok et tegn på alt det spennende som skjer ved IMV på studie- og forskningssiden.

I tillegg til at masterkandidatene tar med seg sine nyervervede kunnskaper og ferdigheter inn i arbeidslivet, er jo også masteroppgavene i seg selv en stor ressurs. Det fine er at alle masteroppgaver vil være fritt tilgjengelig i UiOs elektroniske arkiv DUO. På den måten kan alle som vil få muligheten til å fordype seg i temaene som studentene har skrevet om. Så det er bare å velge og vrake hvor man ønsker å begynne å lese. Her er listen over de 35 oppgavene:

Navn Oppgave
Bekkedal, Even Music Kinection: Music, Sound, and Motion in Interactive Systems
Bekkemoen, Kenneth Sørum Stemmen og Sjangre
Breivik, Tone Merethe L. Musikkfaget i montessoriskolen – En studie i musikkfagets plass i L97, K06 og Læreplan for montessoriskolen
Dahl, Ingelin Becker Stemmehelse. Stemmeproblemer, hvordan oppstår de, og hvordan forebygge dem.
Dehlin, Sara Samtidsmusikk i Oslo- et smalt felt på en bred arena
Ekern, Ingunn Sangeren som sangskriver - hvordan og hvorfor?
Follestad, Marianne Solberg ”Musikk skal bygges ut av glede, av glede bygger vi et team" - Hva gjør musikalsk teambuilding for enkeltmennesket, og for felleskapet i en bedrift?
Hansen, Jon Ludvig Playing with memory (musikkpsykologi)
Haugen, Ingrid Romarheim Et liv inne i lyden – et lydende liv. En studie med utgangspunkt i Lautleben av Rolf Wallin og Sidsel Endresen
Haukland, Line Musikkopplevelsen – hvilken rolle spiller konteksten?
Helseth, Inger Digital Liveness – Konsert, mediering og opplevelse
Kristiansen, Joakim Klund Smash Hits and Deep Hidden Meanings - The Music and Productions of Nile Rodgers
Lund, Are Valen Sound and Music in Narrative Multimedia
Moe, Bård Gunnar Snakke om lyd - “En studie av språkbruk i studioproduksjon”
Nielsen, Mattias Krohn Arrangering og orkestrering i symfonisk populærmusikk
Norseng, Eivind Molden Tonevalg og intonasjon i blues
Nybøe, Ida Journey to a different place. Integration of improvisation in the works of Maria Schneider?
Omdal, Stian Musikalske trekk og egenskaper korrelert med emosjonell aktivering
Rasmussen, Sølvi Revival – om videreføring og rekonstruksjon av musikalske tradisjoner.
Skei, Martin Prosesser og fenomener i improvisasjon
Slettvoll, Svein Christopher Namsos Rock City – samarbeidende nettverk for profesjonalisering av musikkbransjen
Stordal, Line Musikk og kristen tro
Straume, Christopher Spilleglede og velkang (todelt master)
Støver, Cathrine Isabelle Freestyle dressage – an equipage ridning to music
Svendsen, Lisa Katrine Religious Narratives in Popular Music Texts
Sæter, Kirsti “Men røtter til å vokse og vinger til å fly” - musikkens innvirkning på identitet og stedstilhørighet
Saastad, Henning Finnes det fellestrekk i hovedmelodiene til James Bond filmene fra 1960 tallet?
Thomassen, Ole Anton Musikalsang
Thomassen, Sunniva Italiensk diminusjonspraksis
Thrastarson, Ingvar Ørn «What Does it Take to Authenticate my Nigganess?» … En studie av Nas’ autentisitet og hans tilknytning til Conscious rap.
Vold, Svein Bill Evans’ musikalske stil – med fokus særlig på påvirkninger fra franskkunstmusikk fra tidlig 1900-tall
Willumsen, Silje Voices of Middle Earth. En filmanalytisk studie av vokalmusikken i Ringenes Herre
Waaktaar-Kahrs, Karl-Kristian Clang Boom Steam. Estetikk og stil i Tom Waits’ musikk.
Ørstavik, Maren Kritikkene av Arne Norheims musikk
Åland, Sigrun Sæbø Born This Way?
Emneord: masteroppgave, Utdanning Av Alexander Refsum Jensenius
Publisert 14. juni 2013 18:18 - Sist endret 15. juli 2015 12:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere