print logo

Forside

Studier

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra alle fakultetets emner

 

Forskning

Acta Ibseniana

Peer Gynt skaper norskhet

Få tekster er tatt i bruk så aktivt og mangfoldig for å skape identitet og mening som Henrik Ibsens Peer Gynt.

I denne boken gransker Ellen Rees mottakelsen av Peer Gynt i norsk populærkultur i stor skala. Hun undersøker hvordan bearbeidelser og parodier bidrar til å kanonisere teksten.

Peer Gynt blir påfallende ofte trukket fram i offentlig debatt som et redskap til å forstå norsk samtid, som en prøvestein for å bekrefte kulturell identitet, til og med som en slags profetisk kodeks.

Boken viser bredden og dybden i det kulturelle, intellektuelle og estetiske engasjementet i Ibsens dramatiske dikt i Norge ved å identifisere noen av de forutsetninger og premisser som underbygger utformingen av norsk identitet basert på Peer Gynt.

Personer

Finn ansatte og studenter

Call for Papers: International Ibsen Conference "Ibsen and Power"

Den 14. internasjonale Ibsen-konferansen vil finne sted ved Oxford humanistiske forskningssenter (TORCH), Universitetet i Oxford, England fra 27.-30. juli 2016. Temaet er "Ibsen and Power". Frist for innsending av konferansebidrag er 15. september 2015.

Ibsen Studies

Ibsen Studies er det eneste tidsskriftet viet Henrik Ibsen. Tidsskriftet er et forum for debatt og kritikk for alle Ibsen-forskere.

Arrangementer

Ingen kommende arrangementer