print logo

Forside

Studier

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra alle fakultetets emner

 

Forskning

Acta Ibseniana

Peer Gynt skaper norskhet

Få tekster er tatt i bruk så aktivt og mangfoldig for å skape identitet og mening som Henrik Ibsens Peer Gynt.

I denne boken gransker Ellen Rees mottakelsen av Peer Gynt i norsk populærkultur i stor skala. Hun undersøker hvordan bearbeidelser og parodier bidrar til å kanonisere teksten.

Peer Gynt blir påfallende ofte trukket fram i offentlig debatt som et redskap til å forstå norsk samtid, som en prøvestein for å bekrefte kulturell identitet, til og med som en slags profetisk kodeks.

Boken viser bredden og dybden i det kulturelle, intellektuelle og estetiske engasjementet i Ibsens dramatiske dikt i Norge ved å identifisere noen av de forutsetninger og premisser som underbygger utformingen av norsk identitet basert på Peer Gynt.

Personer

Finn ansatte og studenter

The XIVth International Ibsen Conference

Den internasjonale Ibsen-komiteen (IIC) beklager å måtte meddele at den 14. internasjonale Ibsen-konferansen i Wien (august) 2015 er avlyst. Konferansen vil avholdes i 2016. Tid og sted annonseres så snart som mulig. Temaet for konferansen, "Ibsen and Power", vil ikke endres.

For mer informasjon, kontakt Senter for Ibsen-studier: ibsensenteret@ibsen.uio.no.

Ibsen Studies

Ibsen Studies er det eneste tidsskriftet viet Henrik Ibsen. Tidsskriftet er et forum for debatt og kritikk for alle Ibsen-forskere.

Arrangementer

Ingen kommende arrangementer