Sophus Bugges hus gjenåpnes

Velkommen til offisiell åpning med marsipankake og kaffe, åpningsforelesninger, bokbad med Lars Saabye Christensen, folkemusikk av Øyonn Groven Myhren og studentfest!

Layout: Hanne Utigard/UiO

I januar gjenåpnes Sophus Bugges hus etter å ha vært under oppussing de siste tre semestrene, og bibliotek og lesesal, auditorier og seminarrom vil stå klare til bruk for studentene fra semesterstart. Ikke minst vil Filologisk Forening og studentene få Uglebo tilbake.

Sophus Bugges hus (oppført i 1962), er nå totalrenovert og er nå et nytt og moderne bygg. Bygningen er renovert etter de beste miljøstandardene for offentlige bygg, men også i tråd med arkitekt Leif Olav Moens opprinnelige idéer.

Onsdag 25. januar. Åpning! Marsipankake!

For å markere hvor glade vi er for å få Sophus tilbake, inviterer vi til offisiell åpningsfest. Du er hjertelig velkommen til å spise kake og skåle for Sophus Bugges hus på åpningsmarkeringen i vestibylen på huset.

Kl 11.00: Åpningstale og velkomst ved dekan Arne Bugge Amundsen. Offisiell åpning ved rektor Ole-Petter Ottersen, Ida Kristine Gangstø Berg fra Filologisk Forening og Knut Figenschou fra HFSU.

Taler ved eiendomsdirektør John Skogen og biblioteksdirektør Bente Andreassen. Det blir servert marsipankake, kaffe og mineralvann!

Sted: Vestibylen, Sophus Bugges hus.

Kl 12.15: Guidet tur på Sophus Bugge. Arkitekt Leif Jarle Haugen om byggets arkitektur, prosjektleder Marianne Rieber-Mohn om renoveringen av bygget og kunstforvalter Ulla Uberg presenterer kunsten på Sophus Bugges hus.

Sted: Ved inngangen, Sophus Bugges hus.

Kl 13.15: Åpningsforelesning ved Klaus J. Myrvoll, «Sophus Bugge – ein internasjonal forskar i ei nasjonal tid».

Sted: Seminarrom 1, Sophus Bugges hus.

Kl 14.15: Åpningsforelesning ved John Peter Collett, «HF-fakultetet mellom dannelse og forskning» - fakultetets historie fra starten i 1813 til omtrent hundre år etterpå.

Sted: Seminarrom 1, Sophus Bugges hus.

Torsdag 26. januar. Bokbad med Lars Saabye Christensen

Kl 12.15: Bokbad med Lars Saabye Christensen. Saabye Christensen blir intervjuet om sitt forfatterskap. Flere av Saabye Christensens romanfigurer er kjent med Sophus Bugges hus. Bademester: Førsteamanuensis i Nordisk litteratur, Sissel Furuseth (Institutt for lingvistiske og nordiske studier, UiO).

Sted: Studentbiblioteket Sophus Bugge.

Fredag 27. januar. Folkemusiker Øyonn Groven Myhren, filosofisk fredagsseminar og fest

Kl 13.15: Øyonn Groven Myhren er en av Norges fremste folkemusikere. Hun gjester studentbiblioteket, og i samarbeid med Norsk Folkeminnesamling vil hun presentere skatter fra Sophus Bugges boksamling. Myhren vil fremføre folkevisene Sophus Bugge samlet inn på lyre. Hun vil snakke om verkene og Sophus Bugges arbeid som folkeminnesamler.

Sted: Studentbiblioteket Sophus Bugge

Kl 16.15: Filosofisk fredagsseminar arrangeres på biblioteket av Filosofisk supplement. Filosofisk supplement har den glede av å presentere master i filosofi, Maria Seim, som skal snakke om temaet for hennes mastergrad: Tilgivelse.

Sted: Studentbiblioteket Sophus Bugge

Kl 18.00: Fest for alle studenter på Uglebo! Filologisk Forening feirer at Sophus Bugges hus og Uglebo er tilbake!

Sted: Uglebo

Publisert 16. des. 2016 12:56 - Sist endret 25. jan. 2017 15:55