OS X: Administratorrettigheter

Veiledningen viser hvordan du selv kan sjekke om du har administratorrettigheter på Macen.

Gå til Eple-menyen øverst til venstre på skjermen. Velg System Preferences → Users & Groups. Se etter om den brukeren du er pålogget har administratorrettigheter eller om en av de andre kontoene du har tilgang til har slike rettigheter:

OS X: Brukerkonto med adminrettigheter

Administratorrettigheter gir deg tilgang til å endre viktige systeminnstillinger og til å installere programvare. Normale brukerkontoer har ikke slike rettigheter. En enkel test er derfor å gå til System Preferences og klikke på hengelåsen nede til venstre. Du blir da bedt om å oppgi et brukernavn og passord til en konto som har administratorrettigheter. Etter å ha oppgitt det, vil hengelåsen være åpen, altså du har åpnet viktige systeminnstillinger for endringer med en konto med administratorrettigheter:

OS X spør om administratorrettigheter

Publisert 11. okt. 2015 21:26 - Sist endret 9. nov. 2015 14:30