Bytte skrivespråk i Windows

Veiledningen viser hvordan du legger til tastaturoppsett for gammelgresk og hvordan du bytter mellom forskjellige tastaturoppsett.

Gå til Start-menyen og velg Control Panel → Change keyboards or other input methods. Klikk deretter på knappen Change keyboards...

Alternativt høyreklikk på skrivespråkikonet i oppgavelinjen og velg Settings... :

Innstillinger for skrivespråk

I Text Services and Input Languages trykker du på knappen Add... for å legge til skrivespråk (input language):

Legg til skrivespråk

Navigerer gjennom listen til ønsket skrivespråk og trykk på pluss-tegnet for å se de forskjellige tastaturoppsettene som er tilgjengelige for det aktuelle språket:

Legg til skrivespråket Greek Polytonic

Velg skrivespråket og avslutt med å trykke på knappen OK.

For å bytte mellom skrivespråk:

Velg mellom forskjellige skriftspråk: Norsk bokmål og gresk

Hurtigtastene for å skifte mellom skrivespråk er venstre Alt-tast og Shift.

Virtuelt tastatur på skjermen

Et tastatur på skjermen får du ved å gå til Start-menyen → All Programs → Accessories og klikk på Ease of Access og deretter på On-Screen Keyboard:

Virtuelt tastatur: Gresk

Merk: Med virtuelt tastatur aktivert virker ikke de ovenfornevnte hurtigtastene.

Publisert 26. feb. 2016 09:04 - Sist endret 26. feb. 2016 09:17