Windows: Problemer ved at SEB har blitt avsluttet feil

Veiledningen viser hvordan innstillinger som SEB har satt i Windows fjernes.

Kandidaten kan ha avsluttet SEB på feil måte, slik at Power-knappen og Task Manager i Windows ikke lenger virker som de skal.

Manglende funksjonalitet på Start-knappen

Tiltak

• Logg inn på SEB og avslutt programmet på riktig måte. Altså gå opp til tannhjulet øverst til høyre i programmet og velg Avslutt SEB. Restart maskinen og se etter om Power-knapp og Task Manager virker som de skal igjen.

Søk opp SEB Registry Resetter

• Hvis ikke dette virker, søk fram SEB Registry Resetter (søke etter RES) og start den med administrator-rettigheter (altså høyreklikk og velg Run as Administrator:

SEB Registry Resetter - Trykk y for å starte

• Velg y (for YES) for å starte resetter-verktøyet

SEB Registry Resetter: Skriv inn brukernavn

• Skriv inn brukernavnet på den kontoen du er logget inn på (c:\Users og velg mappenavnet for din brukerkonto, evt. søk etter User Accounts)

SEB Registry Resetter - Script kjørt

• Ta omstart på maskinen og se etter om funksjonaliteten til Power-knapp og Task Manager har kommet tilbake. Hvis ikke, gjør denne prosedyren en gang til.
  • Ved fremdeles problemer, ta kontakt med IT-koordinator.
Publisert 16. okt. 2015 14:21 - Sist endret 5. nov. 2015 13:37