Hvordan lage snarvei til diskplass på HF-depot

Hjemmefra og bærbar på trådløsnettet

Forklaringene nedenfor kan ikke benyttes hvis du sitter på hjemmemaskin eller med bærbar på trådløsnettet.
Da må du først bruke Remote Desktop Connection for å logge deg på en windows-maskin.

Så kan du benytte metoden beskrevet for windows under.

Stien for oppkobling er: //hf-depot/instituttnavn/brukernavn-ekstra

MacOS X

1. Lage snarvei
  2. Sette opp automatisk oppkobling
  3. Legge på farge
  4. Legge til i sidebar'en

Lage snarvei

1.  I Finder gå til menyen Go og velg Connect to Server...

2. Skriv i Server Address-feltet: smb://hf-depot/instituttnavn/brukernavn-ekstra.
    NB! Husk å erstatte brukernavn med ditt eget brukernavn, og instituttnavn med instituttet du tilhører.

3. Skriv inn brukernavn og passord.

4. Hvis snarvei til diskplassen ikke kommer opp automatisk på desktop'en din går du til FinderPreferences.
    Under fanen General må du aktivere valget Connected servers under Show these items on the desktop:

Sette opp automatisk oppkobling

Gå på eplemenyen og velg systemvalg. Deretter kontoer. Trykk på knappen hvor det står påloggingsobjekter. Ta tak i snarveien du har laget over og trekk den inn i vinduet under påloggingsobjekter.

Legge på farge

Høyreklikk på ikonet/snarveien du fikk opp når du laget snarvei i punkt 1. Velg den fargen du ønsker under etikett. Dette kan være lurt for å skille mellom hjemmeområdet ditt og forskingsområdet du nå har fått.

Få opp snarveien i sidebar'en på Finder

Start Finder. Trykk på Finder oppe i venstre hjørne ved siden av eplemenyen. Trykk på valg. Velg sidepanel. Hak av for Datamaskin/datamaskinnavnet ditt.

Vista og Windows7

1. Venstreklikk på windowsknappen (helt nede til venstre på skjermen).

2. Skriv inn \\hf-depot\instituttnavn i tekstfeltet der det står ’Search programs and files’. Trykk return/enter.
    Da får du opp et vindu med oversikt over institutt-mapper, som vist under.

3. Åpne (dobbeltklikk) mappen for ditt institutt.

4. Høyreklikk mappen som har brukernavnet ditt og velg 'Create Shortcut' fra menyen som dukker opp.

5. Svar JA (YES) på spørsmål om du vil lage snarvei (create shortcut) på skrivebordet (desktop).

6. En snarvei dukker opp på skrivebordet. Dobbeltklikk på denne gir tilgang til ditt lagringsområde på HF-depot.

Publisert 3. feb. 2012 14:06 - Sist endret 23. feb. 2015 11:16