Hvilken versjon av operativsystemet har jeg?

Hvordan enkelt se hvilken versjon av macOS eller Windows du har.

macOS

Anbefalt versjon av macOS for bruk i forbindelse med digital eksamen i Inspera, er macOS X 10.10 eller nyere.

Du ser enkelt hvilken versjon av macOS du har, ved å gå til Eple-menyen og velge About This Mac.

Eple-menyen: About This Mac

I vinduet About This Mac under fanen Overview står det hvilken versjon av operativsystemet du har på din Mac:

About This Mac: Hvilken versjon av macOS

Windows

For å gjennomføre digital eksamen i Inspera er det et krav at din datamaskin kjører Windows 7 eller nyere.

En kan enkelt skille de forskjellige versjonene av Windows ved å se på Start-menyene.

Windows 10

Startmenyen i Windows 10

Windows 7

Startmenyen i Windows 7

For andre versjoner av Windows

For nøyaktig kunne se hvilken versjon som du har:

1. Trykk på Start
  2. Søk på "computer"
  3. Høyreklikk på "computer" og velg "Properties". Her vil informasjonen stå under "Windows edition".
Publisert 9. nov. 2016 17:20 - Sist endret 10. nov. 2016 10:53