Valg i Italia

I etterkant av parlamentsvalget i Italia 25. september, vil  Elisabetta Cassina Wolff (UiO) gi en analyse av valgresultatet for interesserte.

Bildet kan inneholde: panne, briller, kinn, smil, synsomsorg.

Elisabetta Cassina Wolff

Italia går til urnene 25. september, til tross for at det kun er 18 måneder siden Mario Draghi ble hentet inn som statsminister for å lede Italia. Hans regjering bestod av teknokrater og representanter fra flere politiske partier, men uten Fratelli d'Italia. Da Femstjernesbevegelsen trakk sin støtte og ble fulgt av Lega og Forza Italia, valgte Draghi å trekke seg. Det høyre-radikale partiet Fratelli d'Italia har hittil vært dominerende i valgkampen. Valgresultatene kan ha vidtrekkende konsekvenser, ikke bare for Italia, men også for EU. Instituttet er heldig nok til å ha Elisabetta Cassina Wolff her som gjesteforsker denne måneden, og hun har sagt seg villig til å dele sine analyser med interesserte, noen dager etter valget.

Elisabetta Cassina Wolff har sin bakgrunn i politisk filosofi og idehistorie fra Universitetet i Torino, Italia. I Oslo siden 1994, jobbet hun først som politisk analytiker ved stiftelsen Europa-programmet, timelærer i italiensk og europeisk historie ved flere universiteter og høyskoler i Norge, og som frilansjournalist. Hun tok doktorgrad i samtidshistorie i 2008, med en avhandling om de ideologiske strømningene til den italienske nyfascismen, ved Universitetet i Oslo. Siden 2011 har hun jobbet som førsteamanuensis med lektorplikt ved Instituttet for arkeologi, konservering og historie på samme universitetet. Hun underviser moderne og samtidseuropeisk historie.

Hun har publisert akademiske bøker og en rekke vitenskapelige artikler, i tillegg til å være en engasjert formidler i offentligheten. Hun er nylig ute med bok Nasjonalisme og høyreradikalisme i Europa. 1789-2019. Oslo: Cappelen Dam Akademisk (2022).

Forelesningen er åpent for alle interesserte så langt det er plass. Påmelding er obligatorisk, og interesserte bes melde seg på pr epost til Det norske institutt i Roma.

Publisert 22. sep. 2022 15:50 - Sist endret 22. sep. 2022 16:16