English version of this page

CPS stipendmottakere 2021

Vi kan med glede annonsere at Karianne Hagen Wendt og Ane Maria Døhl er de første mottakerne av masterstipend fra CPS!

Bildet kan inneholde: briller, hår, ansikt, briller, smil.

Ane Maria og Karianne studerer master i filosofi, og skal levere oppgavene sine vårsemester 2022. De jobber begge to innenfor CPS sine fagområder, og de er derfor innvilget et MA-stipend på 20.000 kroner. Vi gleder oss til å følge deres prosjekter og deres deltakelse ved CPS! Under kan dere lese mer om hva de to jobber med. 

Ane Maria Døhl

Oppgaven handler om sannhetsbegrepet og befinner seg på skjæringspunktet mellom filosofi, lingvistikk og matematisk logikk. Hvordan bruker vi sannhetsbegrepet i det daglige språket? Hva trenger vi fra et sannhetsbegrep? Oppgaven utforsker sannhet i ikke-klassiske logiske systemer, hvor en setning kan være sann, falsk, både sann og falsk, eller hverken sann eller falsk.

Karianne Hagen Wendt

Jeg ser på skjønnhet som en egenskap vitenskapelige teorier potensielt kan ha. Det jeg undersøker er om det at en teori er vakker øker sannsynligheten for at den er suksessfull, samt om det kan være vitenskapelig legitimt å velge den 'vakre' teorien fremfor andre teorier (som er jevnbyrdige på alle andre måter). 

Publisert 27. jan. 2022 09:59 - Sist endret 27. jan. 2022 11:09