Gjesteforelesning: Anne Karin Sæther om godheten i norsk olje

OSEH-kollaboratoriet «Kritisk petroestetikk» inviterer til åpen gjesteforelesning med Anne Karin Sæther.

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, kinn, hud.

Anne Karin Sæther. Foto: Øivind Madsen

Godheten i norsk olje

Politikere omtaler gjerne Norge som et foregangsland innen klima og miljø. Samtidig som vi skal redde klimaet, tjener vi imidlertid penger på å selge fossil olje og gass, som skader klimaet. Hvordan har politikerne og oljebransjen fått disse motstridende rollene til å henge sammen? Kan den norske oljen representere en form for godhet, tross alt? 

Bildet kan inneholde: font, utgivelse, merke, logo.Anne Karin Sæther vil holde et foredrag med utgangspunkt i boken De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen (2017), der hun går inn på noen av de mytene om petroleum som har vært med på å prege den norske politiske kulturen.

Sæther er forfatter og politisk rådgiver for Utdanningsforbundet. Hun har hovedfag i journalistikk fra Universitetet i Oslo og har tidligere arbeidet for NRK, Dagsavisen og Miljøstiftelsen Bellona. 

Gjesteforelesningen arrangeres av OSEH-kollaboratoriet «Kritisk petroestetikk» og er åpen for alle interesserte så langt smittevernforskriftene tillater.

Forhåndspåmelding sendes til sissel.furuseth@iln.uio.no eller via sms til 92 41 46 51.

Innenfor dagens tiltaksnivå har seminarrom 1 plass til totalt 30 personer. Av smittesporingshensyn blir publikum bedt om å registrere kontaktinformasjon ved inngangen.

Emneord: miljøhumaniora, kritisk petroestetikk, norsk olje, klima og miljø
Publisert 22. apr. 2021 09:56 - Sist endret 15. juni 2021 07:28