Holocaustbenektelse- revisjonisme eller negasjonisme?

Holocaustbenektelse – et nødvendig onde i ytringsfrihetens navn? Hvor går grensen mellom redelig forskning og «alternative fakta»?

Bildet kan inneholde: svart, svart og hvit, øyeblikksbilde, monokrom fotografering, monokrom.

Velkommen til panelsamtale med Jødisk museums Kjetil Braut Simonsen og fakultetets egne Øystein Sørensen. De er begge historikere med ekspertise på blant annet antisemittisme og ulike strømninger på ytre høyre. Simonsen og Sørensen er høyest aktuelle med deres nye bok «Historie og Moral» utgitt av Dreyer forlag i 2020.

Vi ser stadig mer holocaustbenektere som hevder å ha en vitenskapelig tilnærming. Ytringsfriheten i Norge står sterkt som rettslig prinsipp, og holocaustbenektelse er i motsetning til mange andre Europeiske land, fortsatt lovlig. I sammenheng med at den Nordiske Motstandsbevegelsen aksjonerte foran synagogen til det Mosaiske Trossamfund har det vært opprop til å forby nazistiske organisasjoner, men hva med holocaustbenektelse? Bør holocaustbenektere få lov til å ytre sine meninger?

Vi ønsker deg velkommen til en god panelsamtale mellom to dyktige forskere.

Det blir lett servering med kaffe og kjeks.

Skjema for smittesporing

Har du spørsmål? Send dem til ibrahiao@student.iakh.uio.no Dette arrangementet er en del av HIS4050.​

Studenter på HIS4050
Publisert 15. okt. 2020 10:41 - Sist endret 15. okt. 2020 10:41