Religionsfrihet møter ytringsfrihet

Hvordan har livet for religiøse minoriteter i Norge vært siden retten til å utøve sin religion ble stadfestet i grunnloven i 1964, og kan vi se noen store forandringer de siste tjue årene?

Fire mennesker med ulike religiøse drakter vinker mot leseren

Vecteezy.com, fri lisens.

De siste tjue årene har Norge opplevd en oppblomstring av religiøse minoriteter. Samtidig har det vokst fram en rekke ekstremistiske ideologier på ytre høyre. Ytringsfrihet og religionsfrihet er to verdier vi i Norge setter høyt, men hva gjør vi når disse kommer i konflikt med hverandre? Våre dyktige paneldeltakere vil i denne debatten ta for seg spørsmål knyttet rundt ytringsfrihet, religionsfrihet og personlig frihet.

Paneldeltakere:

Amna Mahmood

Bakgrunn i religionsvitenskap og historie, med fordypning i islam, jødedommen og Midtøstens moderne historie. Skriver for øyeblikket Ph.D. om islamsk feminisme.

Arshad Jamil

Entusiastisk samfunnsdebattant og lærer med et brennende engasjement for Islam og ungdom.

Linda Noor

Daglig leder i Minotenk med master i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo. Hun har fordypningsemner i islam, midtøstenstudier og psykologi.

Tehrim Ahmed

Tehrim Ahmed er en sosial entreprenør som har grunnlagt flere organisasjoner. Hun har hovedfag i statsvitenskap og til tross for sin unge alder har hun erfaring fra flere stillinger og lederroller.

Arrangør:

HIS4050: historieformidling