Alexandre Simon-Ekeland er ny stipendiat i moderne europeisk historie

Hvordan så nordmenn og franskmenn på polarnaturen rundt overgangen fra 1800- til 1900-tallet? Det er tema for forskningen til Alexandre Simon-Ekeland.

Alexandre Simon-Ekeland (foto: Ellen Evju Jahr)

Alexandre er fransk, og har studert historie på Université de Caen Normandie i Frankrike og Université du Québec à Montréal (UQAM) i Canada. Han har to mastergrader, en i historisk forskning fra 2013 og en i pedagogikk og didaktikk for historie og geografi fra 2016.

Videre har Alexandre jobbet i tre år som historie- og geografilærer i Frankrike, både på ungdomsskole og videregåendeskolenivå før han flyttet til Oslo i sommer.

– Jeg skal forske på polarhistorie under veiledning av Ulrike Spring, forteller Alexandre. Prosjektet fokuserer på slutten av attenhundretallet og begynnelsen av nittenhundretallet. Han skal studere hvordan franskmenn og nordmenn så på polarnaturen i denne perioden.

– Jeg skal bruke kvantitative verktøy som databaser og nettverksanalyser. Målet er å forstå hvordan omtale/beskrivelser i forskjellige typer aviser og bøker kan kobles til praksisene til de som virkelig besøkte polarregionene, som hvaljegere, polfarerne og turistene, avslutter Alexandre.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 18. sep. 2018 12:36 - Sist endret 10. okt. 2018 13:32