Podkastepisode 3: Norge en fredsnasjon?

Fredspris, fredssenter og fredsmekling til tross: Er Norge egentlig en fredsnasjon?

bilete av plastpistol
Foto: Rawpixel.com from Pexels

Denne podkastepisoden omhandler Norge som en såkalt fredsnasjon. Norges arbeid innenfor fred og forsoning vokste ut fra den nye norske  utenrikspolitikken i etterkrigstiden, og fredsarbeidet startet for fullt etter den kalde krigens slutt. Denne episoden er bygget opp rundt et intervju med postdoktor Ada Nissen ved Universitetet i Oslo. Spørsmål om historien bak fredsarbeidet, motiver, idealer, våpeneksport og lærdommer vil bli tatt opp gjennom episoden.

Episoden kan du høre ved å klikke på avspillingsverktøyet under:

Publisert 3. des. 2019 11:57 - Sist endret 3. des. 2019 11:57
About-image

Historie nå

Historie nå er historiestudentene ved UiOs blogg og podkastserie. Her får du nyskapende historieformidling fra fremtidens forskere. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt på: henvendelser@iakh.uio.no