Podkast 2: Trolldomstro i Irland

I denne podcasten skal vi se nærmere på artikkelen «Witchcraft, the Press and Crime in Ireland, 1822-1922» av Andrew Sneddon og John Fulton. Var trolldomstro fortsatt et utbredt fenomen blant den irske befolkningen i denne perioden?

Bildet kan inneholde: fotografi, snapshot, maleri, arkivfotografering, photography.

The Witch, No. 3, c. 1892 lithograph by Joseph E. Baker.

I artikkelen «Witchcraft, the Press and Crime in Ireland, 1822-1922» diskuterer forfatterne Andrew Sneddon og John Fulton hvordan man kan belyse trolldomstro i befolkningen gjennom rettssystemet og pressen.

Tidligere historiografi på temaet har lagt et fokus på nedgangen i trolldomstro i Irland i perioden, som følge av blant annet hungersnøden i 1845-1849. Sneddon og Fulton ønsker derimot å se på hvordan den gjenlevende trolldomstroen kan analyseres gjennom kriminalitet, anklagelser og ulike saker i rettssystemet.

I samtalen, tar gruppe 2 for seg hovedelementene i artikkelen: trolldomstro, rettssakene og pressen. For å belyse argumentene til forfatterne går gruppen også inn på både metode og ulike hendelser som er sentrale.

Musikk laget av Svein-Olav G. Kaurin

Publisert 20. mai 2020 21:56 - Sist endret 20. mai 2020 21:56
About-image

Historie nå

Historie nå er historiestudentene ved UiOs blogg og podkastserie. Her får du nyskapende historieformidling fra fremtidens forskere. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Ta kontakt på: henvendelser@iakh.uio.no