English version of this page

Filosofisk seminar

Filosofisk seminar står det med bokstaver over UiOs logo. Designmerke.

Filosofisk seminar er en forelesningsrekke som arrangeres av Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK) ved UiO. Seminaret har de siste årene gjestet en lang rekke renommerte filosofer som Charles Taylor, Peter Railton, Galen Strawson, Julia Annas, Martin Kusch, Stephen Darwall, Berit Brogaard, Robert B. Pippin, Serena Parekh, Laurie Paul, Cara Nine and Finnur Dellsén.

Seminaret holdes som oftest på torsdager fra 14.15 - 16.00 i et av de mange seminarrommene ved Georg Morgenstiernes hus, og etterfølges av en åpen og uformell mottagelse på kjøkkenet i byggets 3. etg. bestående av et utvalg av snacks, frukt og drikke.

Alle er velkomne til seminarene og ingen påmelding er nødvendig. Studenter er spesielt oppfordret til å delta, og er meget velkomne på mottakelsen etterpå.

Ansvarlige for seminaret er Thomas Kjeller Johansen.

Ønsker du å holde deg oppdatert om Filosofisk seminar?

Her kan man melde seg på vår epostliste direkte.

Alternativt kan man sende en mail til Julie Lauvsland.

Kommende

Picture of Karen
Tid: 11. des. 2020 14:0016:00

We are very pleased to announce that Karen Margrethe Nielsen, Professor of Philosophy at the University of Oxford, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar will be virtual, and open to everyone.

Tidligere

Photo of Alejandra Mancilla
Tid og sted: 3. nov. 2020 15:0016:00, Join Zoom meeting

We are pleased announce the first Philosophical seminar of the semester, inviting you to celebrate and learn more about Alejandra Mancilla´s research project Dynamic Territory (DynamiTe), for which she was recently awarded the prestigious ERC starting grant. The seminar is open to everyone, and will be followed by a Q&A session.

Picture of Elisabeth
Tid og sted: 14. mai 2020 14:1516:00, Georg Morgenstiernes hus

We are very pleased to announce that Elisabeth Schellekens Dammann, Professor of Philosophy at the University of Uppsala, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Picture of Christel Fricke
Tid og sted: 14. nov. 2019 14:1416:00, Seminarrom 219, Georg Morgenstiernes hus

We are very pleased to announce that Christel Fricke,  Professor of Philosophy at the University of Oslo, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Tid og sted: 24. okt. 2019 14:1516:00, Seminarrom 152, Georg Morgenstiernes hus

We are very pleased to announce that Olav Gjelsvik,  Professor of Philosophy at the University of Oslo, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.