Frokostfortellinger fra idéhistorie

I høst har en håndfull studenter på idéhistorie jobbet med faglig formidling i ulike sjangere. Her presenterer fem studenter sine fortellinger.

Rosa kronblader på brosten
Foto: Anne Helness
  • Stein Erik Düring, "Naturen orden": noen tanker om Naturen og Det Naturlige.
  • Patricia Blücker, "The gender data gap": Element i vår moderna värld är många gånger designade för och av män. Därför vägrar jag att diska - för jämställdhetens skull.
  • Frida von Hafenbrädl, "Korona og vold i hjemmet": Mye tyder på at smitteverntiltakene som ble innført i mars som følge av koronapandemien, har ført til økt vold i hjemmet. Dette er inntil videre et underutforsket tema, og tallene er uklare, men basert på erfaringer fra tidligere kriser og informasjon fra krisesentre, er det tydelig at dette har pekt i feil retning.
  • Vetle Hove og Jonas Ludvigsen: "Medisinhistoriske smakebiter": Gjennom to artikler fra Molos nyeste nummer Sykdom skildrer vi to ganske forskjellige metoder for behandling av sykdom. Ved å se på hvordan behandlingsmetoder har endret seg over tid får vi innblikk i hvordan synet på sykdom har endret seg gjennom historien.

Arrangementet er åpent for alle. Kontakt Anne Helness for ZOOM-lenke.

IDE3950 Humanistisk formidling ved IFIKK
Publisert 17. nov. 2020 13:08 - Sist endret 17. nov. 2020 14:16