Idèhistorisk lunsjseminar: Unn Falkeid om Den hellige Birgitta

Unn Falkeid kommer for å snakke om den nye boken sin Den hellige Birgitta.

Portrettfoto av Unn Falkeid.

Martin Luther mente hun var gal. August Strindberg kalte henne en «satans kjerring».
Den hellige Birgitta (1303-1373) var en av de tydeligste stemmene i Europa i sin tid og satte både konger og paver på plass.

Unn Falkeid skildrer en modig nordisk adelskvinne som valgte å følge et hellig kall og bryte opp fra det livet som var staket ut.

Birgitta føder og oppdrar åtte barn, blir så enke og bestemmer seg for å dra til Roma, kirkens sentrum, for å be paven om å vende hjem fra sitt franske eksil. Stadig mottar hun visjoner som nedtegnes og som til slutt fyller åtte bøker.

Birgitta etterlot seg en klosterorden og det hittil største forfatterskapet skrevet av en kvinne. «Den svenske enken» ble hun kalt. Hun ble kanonisert etter sin død, og er i dag Europas skytshelgen.

Birgittas dramatiske liv er en enestående fortelling fra europeisk middelalder.

Kom innom for faglig påfyll i hyggelig og sosialt format.​​ Vi stiller med lunsj.

Om Unn Falkeid

Unn Falkeid er professor i idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Hun forsker på europeisk middelalder og renessanse og har utgitt en rekke bøker og vitenskapelige artikler om Dante, Petrarca, Birgitta av Sverige og Katarina av Siena.

Komiteen for idéhistorisk lunsjseminar og Fagutvalget for idéhistorie
Publisert 31. aug. 2021 10:09 - Sist endret 31. aug. 2021 13:55