Sokratisk dag 2015

Foredragsholdere: Øyvind Rabbås, professor i filosofi, etterfulgt av Eyjolfur Emilsson, professor i filosofi, sammen med Pål R. Gilbert, universitetslektor i gresk og latin - alle ved IFIKK, UiO

Tema: Sokrates

I anledning semesterstart og fadderuke arrangerer Fagutvalget for filosofi semesterets første faglige arrangement: Sokratisk dag!

Sokrates anerkjennes som faren til vestlig filosofi, og hans berømmelige (og notoriske) dialoger, nedskrevet av hans læregutt Platon, lever i dag videre i vår kollektive bevissthet som det ypperste innen rasjonell og kritisk diskurs.

Hva vet vi egentlig om Sokrates dog? Var hans å innflytelsesrik som vi tror? Og hva med hans rene filosofi? Holder den mål i dag, ja er det i det hele tatt slik at vi kan si at filosofien som bedrives på Blindern er noe i nærheten av "sokratisk"?

Sokratisk dag begynner 12:15 da vi er så heldige å ha med oss professor Øyvind Rabbås som skal innlede arrangementet med en inspirert forelesning.

Fra 13:00-tiden og til klokken 16:00 blir det en lengre pause der det blir muligheter for dialoger og deltaking på andre fadderuke-aktiviteter.

Etter servering av mat braker det løs igjen klokken 16:00, denne gangen med en paneldiskusjon med Eyjolfur Emilsson og Pål Gilbert, to eksperter og kjennere av antikkens filosofi.

Vel møtt!

Vennlig hilsen Fagutvalget

Publisert 20. sep. 2016 23:33 - Sist endret 23. sep. 2016 15:40