In Vino Veritas: Herodot og hvordan mennesket lærte seg ansvar

Fagutvalget for Antikk Kultur og Klassiske språk inviterer til ny In Vino Veritas! 
Torsdag 25. oktober kommer Carlos H. Garces (PhD ved UiO) for å snakke om Herodot og hans "Historie" - det eldste bevarte historiske verket, og hvordan Herodot tar for seg menneskets vei til frigjøring fra skjebnen, eller "hvordan mennesket lærte seg ansvar". 

Gjennom sin "Historie" ønsket Herodot å ta avstand fra den rådende forestillingen om at skjebnen var (ene)herre over menneskenes liv, og rettet isteden historieskrivningen mot en verden av abstrakte årsakssammenhenger og menneskelig ansvarlighet. Han ønsket å engasjere folk og tvinge dem til å reflektere over egne politiske avgjørelser i deres egne omstendigheter, fortidige som nåtidige, noe som er like aktuelt den dag i dag! 

Vi serverer gratis pizza og fengslende foredrag, så ta deg et stykke eller to, og mett både sulten og kunnskapshungeren!

-
In Vino Veritas er en arrangement-serie i regi av Fagutvalget for antikk kultur og klassiske språk, der vi tilbyr spennende foredrag med tema fra klassiske studier. Arrangementene er åpne for alle, og hensikten er å tilby en hyggelig og avslappet kveld der man kan høre noe nytt om noe veldig gammelt, og nyte litt medbragt drikke og gratis pizza.

I vinen finnes sannheten!

Arrangør

FUFAK
Emneord: InVinoVeritas, Herodot, Carlos, Garcés, IFIKK, arrangement, Veritas, In, Vino, FUFAK
Publisert 22. okt. 2018 12:20 - Sist endret 22. okt. 2018 12:20