Vil du studere antikkens kultur hjemmefra?

Vil du lære om antikkens kultur, men har ikke mulighet til å møte opp til undervisningen? Her er to emner du kan søke om plass på.

Bildet kan inneholde: statue, skulptur, klassisk skulptur, kunst, arkitektur.

Foto: Colourbox.com

IFIKK tilbyr våren 2020 to emner i antikkens kultur med muligheter for selvstudium. Hele eller deler av undervisningen podcastes, og alle obligatoriske aktiviteter foregår på nett. I emnenes elektroniske klasserom vil det finnes forskjellige, nyttige ressurser for den som vil studere hjemmefra.

Kort om emnene

ANT1500 - Antikken gjennom tidene
Emnet belyser og problematiserer hvordan “arven fra antikken” er blitt etablert og har fått betydning på forskjellige områder, både kulturelt (antikkresepsjon) og språklig (lånord i bl.a. norsk). Alle forelesningene i språkdelen av emnet podcastes. Du må møte opp to ganger i løpet av semesteret; til én obligatorisk klasseromsprøve i første del av semesteret, og én obligatorisk klasseromsprøve i annen del av semesteret. I slutten av semesteret skriver du en hjemmeeksamen over tre dager. Hjemmeeksamen foregår elektronisk, og krever ikke at du møter opp. Det kreves at du leser pensumbøkene på egen hånd og følger progresjonen på emnet for å kunne bestå de obligatoriske klasseromsprøvene. Om du har spørsmål, kan du kontakte læreren via det elektroniske klasserommet.

ANT2800 - Antikkens mytologi
Emnet gir en introduksjon til gresk og romersk mytologi, ved å gjennomgå gudene, gudinnene og heltene i gresk og romersk kunst og litteratur. Forelesningene podcastes og gjøres tilgjengelige i det elektroniske klasserommet. Der må du også levere to obligatoriske innleveringer, én tidlig i semesteret og én i løpet av semesteret. Ellers må du lese pensumbøkene på egen hånd. Om du har spørsmål, kan du kontakte læreren via det elektroniske klasserommet.

Hvordan søke om plass

Dersom du ikke allerede har en aktiv studierett ved UiO, må du søke om opptak som enkeltemnestudent, i tråd med denne oppskriften. Legg merke til at du må søke om status som enkeltemnestudent innen 15. desember hvis du ikke har studert ved UiO før. Dersom du blir funnet kvalifisert til å være enkeltemnestudent (har generell studiekompetanse) blir det mulig å melde seg på emnene fra 10. januar kl. 09.00, men vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser, så det er førstemann til mølla. At du har fått innvilget status som enkeltemnestudent gir deg ikke automatisk plass på de aktuelle emnene. Husk også å betale semesteravgift og semesterregistrere deg i Studentweb dersom du får plass på emnet du ønsker å ta.

Publisert 19. nov. 2019 11:35 - Sist endret 19. nov. 2019 11:38