Studentforening for Korea-studier ved UiO

Korean Studies Student Association · 오슬로대학교 한국학회

OM OSS

Studentforening for Korea-studier ble opprettet høsten 2013, og skal representere de studentene ved Universitetet i Oslo som er interesserte i å lære om Korea og koreansk språk. Vårt mål er tredelt:

  • Vi vil sørge for at det arrangeres flere faglige og sosiale arrangementer med Korea-tematikk på UiO
  • Vi vil jobbe for å skape et bredere tilbud av Korea-relaterte fag på UiO og bidra til et sterkere fagmiljø. Vi vil jobbe for at koreansk språk blir gjeninnført som studieretning på UiO
  • Vi vil være et sted hvor koreanske utvekslingsstudenter kan komme og knytte sosiale bånd til norske studenter.

Vi har et nært samarbeid med Fagutvalg for Kina-studier og Fagutvalg for Japan-studier. Dessuten er vi så heldige å få god støtte og hjelp fra Republikken Koreas ambassade i Kongeriket Norge ved ambassadør Nam Young-sook.

ARRANGEMENTER OG AKTIVITETER

I løpet av et semester arrangerer vi ulike aktiviteter, både for alle og også for våre medlemmer. Her kan du lese om noen av de vi arrangerer hvert semester!

Korean Workshop

Korean Workshop er essensielt et gratis to timers kurs som er åpent for alle. Her kan du enten lære hangeul, det koreanske alfabetet, eller et utvalg koreanske fraser ettersom hvilket tema vi har valgt det semesteret.

Dette arrangeres som regel en til to ganger per semester, alt ettersom hvilket semester det er.

Hangeul-workshop våren 2017

 

Korean Food Culture Night / Kimchi Night

Korean Food Culture Night er foreningens største arrangement, der vi lærer om koreansk matkultur og får smake et lite utvalg koreanske retter. I løpet av årene har arrangementet økt i omfang, og de siste semestrene har vi hatt over hundre deltakere totalt!

Alle rettene er enten lagd av foreningens egne medlemmer, samt et par retter fra Republikken Koreas ambassade. Vi lager også vår egen kimchi, som vi arrangerer egne kimchi-kvelder med medlemmene for å lage!

Mat fra Korean Food Culture Night, våren 2017!

 

 

Avslutningsfest for medlemmer

Hvert semester prøver vi å arrangere en get-together med alle medlemmene, der vi koser oss og feirer at vi snart er ferdig med alle eksamenene. Vi prøver å få til ulike aktiviteter, blant annet koreanske festleker eller dansekonkurranser, samt at vi serverer mat.

BLI MEDLEM?

For å bli medlem, er det enten bare å møte på det første medlemsmøtet for semesteret, eller ta kontakt med oss. Det kan du gjøre enten gjennom vår Facebook-side (Korean Studies Student Association) eller ved å sende oss en e-mail.

 

                                                                                                      

Publisert 22. jan. 2014 15:19 - Sist endret 25. aug. 2020 12:48