Studenter innen litteratur, områdestudier og språk presenterer egne forskningsprosjekter

Høsten 2019 utlyste Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk stipend til studenter som ønsket å teste en forskningsidé og trengte midler for å kunne arbeide med ideen. Nå er prosjektene gjennomført, og studentene presenterer resultatene.

Alle studentene på instituttets bachelor- og masterprogrammer kunne høsten 2019 søke et stipend på opp til 10 000 kroner for å teste ut en forskningsidé. Forskningsideen måtte være relevant for fagene på ILOS og knyttet til et emne som studentene skulle ta i vårsemesteret 2020. Forskningen skulle bli utført i vårsemesteret 2020.

Instituttet fikk tilsendt flere spennende forskningsideer, og noen heldige studenter ble tildelt midler for å sette ideene sine ut i verden.

15. juni vil studentene presentere fem ulike prosjekter innen både spansk, fransk, engelsk og allmenn litteraturvitenskap:

Samfunnsendringer gjennom komediens linse, 1971-1989

Susanne Marhaug Banks (emnetilknytning: ENG2500 - American History)

Studie av det asymmetriske vennskap mellem Astrid Lindgren og Sara Schwardt i "Dina brev lägger jag under madrassen"

Emilie Bessing, Ida Kørner og Eliza Maria Voinea (emnetilknytning: LIT4361/62 - Kjønn og estetikk, LIT4360A - Litterært tekststudium II - Litteratur og vennskap)

En kvalitativ studie av abort på Cuba

Caroline Belaunde Brynsrud (emnetilknytning: SPA4192 - Masteroppgave i spansk)

I hvilken grad påvirkes leseres tolkning av deres kjennskap til forfatterskapet de leser?

Caroline Slattum Frey (emnetilknytning FRA4391 - Masteroppgave i fransk litteratur)

The actualization of Argentinian identity through gender

Lucas Nazareth Cariaga Vazquez (emnetilknytning: SPA2314 - Spanskspråklig litteratur: temastudium)

Innledning ved instituttleder ved ILOS, Karen Gammelgaard.

Ordstyrer: utdanningsleder ved ILOS, Christian Janss

Emneord: Forskning, ILOS, Studier