Black Lives Matter: Past, Present and Future

Rasisme og representasjon er aktuelle tema foran valget i USA i november. Universitetsbiblioteket ønsker å bidra til debatten rundt disse temaene med en paneldiskusjon der temaene ses både i et historisk, samtidig og fremtidig perspektiv.

Black Lives Matter-bevegelsen har sin opprinnelse i USA, men temaene ga gjenklang over hele verden, også Norge. Hva er forskjellen, hva er situasjonen ved våre institusjoner, og hvor går vi nå? Velkommen til paneldiskusjon!

Paneldeltakere:

• Rebecca Scherr, professor i engelskspråklig litteratur ved UiO, underviser blant annet i Critical Race Theory.
  • Michelle A. Tisdel, sosialantropolog og forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket, initiativtaker til å samle inn plakatene fra de norske BLM-demonstrasjonene.
  • Rahwa Tilahun Yohaness, student og styremedlem av African Student Association ved UiO, medarrangør av BLM-markeringene i Oslo denne våren.
  • Moderator: Randall J. Stephens, historiker og professor i britiske og nordamerikanske studier.

Arrangementet vil foregå på engelsk. På grunn av smittevernregler er det begrenset antall plasser på det fysiske arrangementet, men det vil også streames direkte. Lenke vil bli lagt ut på Universitetsbibliotekets nettside for arrangementet når det nærmer seg.

Publisert 25. sep. 2020 09:42 - Sist endret 13. okt. 2020 09:28