Tidligere arrangementer

Bildet kan inneholde: produkt, menneskelig, smil, gjøre, linje.
Tid og sted: 27. sep. 2021 16:0018:00, Zoom

Critical Race Perspectives will explore the different experiences of Anti-Asian racism in the United States and Norway in a panel conversation with important voices, namely Uma Feed Tjelta, Chi Ton, Ka Man Mak, and Curtis Chin, on September 27, 2021.

Bildet kan inneholde: produkt, smil, frakk, slips, font.
Tid og sted: 2. juni 2021 15:0017:00, Zoom

What in fact are critical race perspectives? How do researchers use them in their work, and for what purposes? How do these perspectives influence various academic fields?

Bildet kan inneholde: briller, panne, smil, hake, visjon omsorg.
Tid og sted: 7. mai 2021 12:00, Zoom

Vi fortsetter med faglig-sosiale lunsjer hvor kollegaer presenterer temaer fra forskningen sin på en populærvitenskapelig måte, med 20 minutter til rådighet. Tilhørerne spiser lunsjen sin og kan stille spørsmål til slutt. Turen har nå kommet til Samuel Klee og hans foredrag Prisoners in Vegetable Fields: Novel Incarceration Landscapes in the American Midwest during World War II.

Bildet kan inneholde: klær, panne, yttertøy, smil, erme.
Tid og sted: 23. apr. 2021 12:00, Zoom

Vi fortsetter med faglig-sosiale lunsjer hvor kollegaer presenterer temaer fra forskningen sin på en populærvitenskapelig måte, med 20 minutter til rådighet. Tilhørerne spiser lunsjen sin og kan stille spørsmål til slutt. Turen har kommet til Wencke Ophaug og hennes foredrag Min dobbelt-kontrastive fonetiske forskningskarusell.

Bildet kan inneholde: halskjede, panne, smil, kinn, hake.
Tid og sted: 9. apr. 2021 12:00, Zoom

Vi fortsetter med faglig-sosiale lunsjer hvor kollegaer presenterer temaer fra forskningen sin på en populærvitenskapelig måte, med 20 minutter til rådighet. Tilhørerne spiser lunsjen sin og kan stille spørsmål til slutt. Denne gangen har turen kommet til Silje Alvestad og hennes foredrag The Fakespeak project: Linguistics in the service of fake news detection.

Bildet kan inneholde: klær, panne, kinn, smil, leppe.
Tid og sted: 19. mars 2021 12:00, Zoom

Vi starter med faglig-sosiale lunsjer hvor kollegaer presenterer temaer fra forskningen sin på en populærvitenskapelig måte, med 20 minutter til rådighet. Tilhørerne spiser lunsjen sin og kan stille spørsmål til slutt. Først ute er Louisa O. Layne med foredraget “Poetry is Not a Luxury”: Thoughts on why kids love Audre Lorde.

Tid og sted: 28. okt. 2020 09:0010:00, Scene HumSam, første etasje i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Rasisme og representasjon er aktuelle tema foran valget i USA i november. Universitetsbiblioteket ønsker å bidra til debatten rundt disse temaene med en paneldiskusjon der temaene ses både i et historisk, samtidig og fremtidig perspektiv.

Gammelt ark med noter og tekst.
Tid og sted: 27. okt. 2020 19:0020:15, Sophus Bugges hus, Auditorium 1.

Kom og hør om britisk historie og engelsk språkhistorie. Det blir fremført sanger fra historien i løpet av forelesningen.

Illustrasjon av person med lukkede øyne.
Tid og sted: 16. sep. 2020 19:0020:00, Litteraturhuset i Oslo

Litteraturen gjør noe med en – men hvordan? Utforsk leseopplevelsen når Gunnhild Øyehaug leser Draumeskrivar.

Student som tenker
Tid og sted: 15. juni 2020 14:1516:00, Zoom

Høsten 2019 utlyste Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk stipend til studenter som ønsket å teste en forskningsidé og trengte midler for å kunne arbeide med ideen. Nå er prosjektene gjennomført, og studentene presenterer resultatene.

Tid og sted: 25. apr. 2019 16:1517:30, PAM 489

Gjertrud Flermoen Stenbrenden, ILOS