Gjesteforelesning med Christian Guay-Poliquin

Velkommen til gjesteforelesning med forsker og forfatter Christian Guay-Poliquin (Université du Québec à Montréal). "Le territoire et les zones urbains dans la littérature québécoise au 20e siècle."

Gjesteforelesningen handler om forholdet mellom distrikter og urbane strøk i nyere litteratur fra Québec. Forelesningen holdes på fransk.

Om foreleseren

Christian Guay-Poliquin er litteraturforsker ved Université du Québec à Montréal (UQAM) og en av Québecs mest lovende unge forfattere.

Hans debutroman Le Fil des kilomètres ble svært godt mottatt da den utkom i 2013, og er oversatt til engelsk med tittelen Running on fumes (2016). For oppfølgeren Le Poids de la neige (2016), mottok han blant mange andre utmerkelser en av Canadas mest prestisjefylte litteraturpriser, Prix du Gouverneur général/Governor General’s Awards.

Han har også utgitt monografien Au-delà de la fin. Mémoire et survie du politique (2014), om samtidsforfatterne Pavel Hak, Marc Villemain og Antoine Volodine.

Emneord: Litteratur og litteraturvitenskap, Canada, Québec
Publisert 23. jan. 2018 14:11 - Sist endret 23. jan. 2018 14:11