Dante-dagen etter Dante-dagen

Det er Dante-jubileum 25. mars, og vi feirer dagen etter dagen med en forelesning av ph.d.-stipendiat Alessandro Regosa.

Dante Alighieri med en bok, et egg og en påfugl

25. mars feirer vi Dante-dagen, den nasjonale dagen dedikert til Dante Alighieri: Man forestiller seg at på denne datoen begynner Dantes reise inn i etterlivet i Den guddommelige komedien, og derfor ble datoen valgt for å huske den florentinske forfatteren over hele Italia og verden med mange initiativer. 2021-utgaven er spesielt viktig, fordi den finner sted 700 år etter den store dikterens død.

Den italienske seksjonen ved Universitetet i Oslo ønsker å feire Dante 26. mars kl 11.15 med et online foredrag på Zoom holdt av Alessandro Regosa, ph.d.-stipendiat i eldre italiensk litteratur ved UiO.

Alessandro vil introdusere oss for de mest spesielle og mindre kjente aspektene knyttet til figuren, myten og arbeidet til Dante Alighieri: Hva er forholdet mellom Dante og påfuglen? Og mellom Dante og et egg?

Du får svarene på disse og andre spørsmål fredag 26. mars kl 11.15.

Foredraget er på italiensk og er tenkt for studenter i italiensk litteratur fra Universitetet i Oslo, men arrangementet er åpent for alle interesserte.

Velkommen!

Publisert 19. mars 2021 09:37 - Sist endret 19. mars 2021 09:41