Studieopphold i Murmansk

Masterstudent Anne Figenschou ved UiO forteller om sitt studieopphold i Murmansk høsten 2009.

Høsten 2009 arrangerte og finansierte RuN prosjektet en studietur til Murmansk i tre uker. Jeg bodde på et hotell eid av en russisk u-båtfabrikk ikke langt fra hovedgaten i Murmansk, Prospekt Lenin.

Murmansk er en kjempekul by som i oktober får besøk av statsminister Putin. Det beste som kan skje en russisk by som trenger litt fasadeflikking, er at Putin kommer på besøk. Murmansk er under full "remont" og er blitt en trivelig og urban by.

Byens befolkning er dessuten svært gjestfri. Murmansk er på mange måter veldig russisk, med alle de herligheter som medfølger. Byen er
dermed mye mindre "vestlig„ enn for eksempel St. Petersburg, som selvsagt er superkul og supervakker, men mangler den typiske “ekte" russiske folkesjela. Prisnivået er også betraktelig lavere i Murmansk enn i St. Petersburg og Moskva.

Under mitt studieopphold var jeg på Murmansk humanistiske institutt. Instituttet kan tilby forelesninger på ulike nivå som man kan høre på, og også privattimer. Timer med en egen lærer som tilrettelegger et eget program for deg må avtales på forhånd, men det er utrolig nyttig.

Avslutningsvis vil jeg si at Murmansk absolutt er verdt et besøk, det er en kul by, veldig nært Norge og en litt annerledes opplevelse enn de store russiske byene.

***

En annen MA-student ved UiO, Ieva Rise, reiser til Murmansk i oktober. Fra vår samarbeidspartner Murmansk humanistiske institutt (MHI) har vi besøk av tre studenter dette semesteret: Darja Bazanova (august-september); Jana Karikh og Aleksej Shchapov (august-desember). Alle tre studerer norsk som 2. fremmedspråk (etter engelsk) ved MHI.

I Oslo følger disse studentene norskkurs ved ILN og bidrar til utviklingen av RuN-prosjektet (korpusarbeid). Takk til studiekonsulent Lisbeth Larsen, ILOS, for hjelp med koordinering av de russiske studentenes besøk.

Published July 7, 2010 2:16 PM - Last modified Oct. 24, 2010 10:03 AM