English version of this page

Filmvisning: 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (Romania, 2007)

Vi ønsker alle interesserte velkommen til tredje filmvisning i serien Postsosialistiske filmvisninger ved Institutt for litteratur, områdestudier og språk (ILOS) denne høsten.

A sad woman looking at herself in the mirror in a blue bathroom.
Foto: The Criterion Channel

Om filmen

Handlingen i den prisbelønnede filmen 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (skrevet av Cristian Mungiu) er satt til kommunistiske Romania, og handler om to studievenninner som forsøker å gjennomføre en ulovlig abort på 1980-tallet.

Hvor og når

Filmvisningen finner sted onsdag 9. oktober fra kl. 18.00 i auditorium 3, Sophus Bugges hus. Det blir enkel servering. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om Postsosialistiske filmvisninger

Etter 1989 sto befolkningen i postsosialistiske land overfor omfattende systemendringer som påvirket både deres private og offentlige liv. Høstens filmvisninger på ILOS handler om mennesker som levde under sosialismen, men også om de som prøver å tilpasse seg det postsosialistiske samfunnet.

Se høstens program og les mer om Postsosialistiske filmvisninger.

Arrangører

Postsosialistiske filmvisninger organiseres av Anastasia K. Røen og Mónika Dánél, med støtte fra Senter for slaviske og østeuropeiske studier, prosjektet Probing the Boundaries of the (Trans)National, samt Elisa Storchi og Randi Cathinka Neverdal fra HumSam-biblioteket.

Publisert 29. sep. 2019 17:39 - Sist endret 2. okt. 2019 14:19