English version of this page

Filmvisning: Bolshe Vita (Ungarn, 1996)

Vi ønsker alle interesserte velkommen til fjerde filmvisning i serien Postsosialistiske filmvisninger ved Institutt for litteratur, områdestudier og språk (ILOS) denne høsten.

Filmplakat fra filmen Bolse Vita (Ungarn, 1996)
Foto: IMDb

Om filmen

Bolshe Vita (skrevet av Ibolya Fekete) baserer seg på den korte perioden i 1989 da Ungarn og andre deler av Øst-Europa opplevde en viss åpenhet – en kontrast til tiden både før og etter. Ungarn stiller seg spørrende til både det østlige (russiske) og det vestlige alternativet, og preges av en forvirring rundt hva som skal gjøres, og hvordan, i en hverdag der autokratiet plutselig og uten forvarsel blir fjernet. Filmens handling følger to russiske gatemusikanter, som finner seg selv midt imellom øst og vest i Budapest.

Hvor og når

Filmvisningen finner sted onsdag 23. oktober fra kl. 18.00 i auditorium 3, Sophus Bugges hus. Det blir enkel servering. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om Postsosialistiske filmvisninger

Etter 1989 sto befolkningen i postsosialistiske land overfor omfattende systemendringer som påvirket både deres private og offentlige liv. Høstens filmvisninger på ILOS handler om mennesker som levde under sosialismen, men også om de som prøver å tilpasse seg det postsosialistiske samfunnet.

Se høstens program og les mer om Postsosialistiske filmvisninger.

Arrangører

Postsosialistiske filmvisninger organiseres av Anastasia K. Røen og Mónika Dánél, med støtte fra Senter for slaviske og østeuropeiske studier, prosjektet Probing the Boundaries of the (Trans)National, samt Elisa Storchi og Randi Cathinka Neverdal fra HumSam-biblioteket.

Publisert 29. sep. 2019 19:19 - Sist endret 2. okt. 2019 14:23