English version of this page

Filmvisning: Little Vera (USSR, 1988)

Vi ønsker alle interesserte velkommen til femte filmvisning i serien Postsosialistiske filmvisninger ved Institutt for litteratur, områdestudier og språk (ILOS) denne høsten.

Filmplakat fra filmen Little Vera (USSR, 1988)
Foto: IMDb

Om filmen

Little Vera (skrevet av Vasili Pichul) forteller historien om en tenåringsjente som etter endt skolegang føler seg fanget på stedet hun er fra, i en tid med store endringer i Sovjetunionen. Mens hennes foreldre oppfordrer til videre utdanning, foretrekker Vera å gå ut på byen med sin bestevenninne, samt kle og sminke seg i samme stil som idolene Madonna, Cyndi Lauper og Debbie Harry. Foreldrene hennes blir i økende grad misfornøyde med Veras valg av venner og livsstil.

Hvor og når

Filmvisningen finner sted onsdag 6. november fra kl. 18.00 i seminarrom 4, Sophus Bugges hus. Det blir enkel servering. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om Postsosialistiske filmvisninger

Etter 1989 sto befolkningen i postsosialistiske land overfor omfattende systemendringer som påvirket både deres private og offentlige liv. Høstens filmvisninger på ILOS handler om mennesker som levde under sosialismen, men også om de som prøver å tilpasse seg det postsosialistiske samfunnet.

Se høstens program og les mer om Postsosialistiske filmvisninger.

Arrangører

Postsosialistiske filmvisninger organiseres av Anastasia K. Røen og Mónika Dánél, med støtte fra Senter for slaviske og østeuropeiske studier, prosjektet Probing the Boundaries of the (Trans)National, samt Elisa Storchi og Randi Cathinka Neverdal fra HumSam-biblioteket.

Publisert 4. nov. 2019 20:11 - Sist endret 4. nov. 2019 20:11