English version of this page

Filmvisning: Tales from the Golden Age (Romania, 2009)

Vi ønsker alle interesserte velkommen til første filmvisning i serien Postsosialistiske filmvisninger ved Institutt for litteratur, områdestudier og språk (ILOS) denne høsten.

En scene fra filmen "Tales from the Golden Age" (Romania, 2009)
Foto: Cinemagia

Om filmen

Tales from the Golden Age (skrevet av Cristian Mungiu og Hanno Höfer) består av seks korte historier fra den sene kommunistiske perioden i Romania. Disse populære urbane legendene er ofte ansett som sanne, og humoren brukt i dem reflekterer hva som holdt rumenere i live under Nicolae Ceauşescus regime.

“It is a hearty satirical guffaw of gallows humor that illustrates how laughter helped buoy the spirits of an oppressed citizenry.”

Stephen Holden, The New York Times

Hvor og når

Filmvisningen finner sted onsdag 11. september fra kl. 18.00 i auditorium 3, Sophus Bugges hus. Det blir enkel servering. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om Postsosialistiske filmvisninger

Etter 1989 sto befolkningen i postsosialistiske land overfor omfattende systemendringer som påvirket både deres private og offentlige liv. Høstens filmvisninger på ILOS handler om mennesker som levde under sosialismen, men også om de som prøver å tilpasse seg det postsosialistiske samfunnet.

Se høstens program og les mer om Postsosialistiske filmvisninger.

Arrangører

Postsosialistiske filmvisninger organiseres av Anastasia K. Røen og Mónika Dánél, med støtte fra Senter for slaviske og østeuropeiske studier, prosjektet Probing the Boundaries of the (Trans)National, samt Elisa Storchi og Randi Cathinka Neverdal fra HumSam-biblioteket.

Publisert 2. sep. 2019 17:15 - Sist endret 2. okt. 2019 14:20