English version of this page

Filmvisning: The Thief (Russland, 1997)

Vi ønsker alle interesserte velkommen til andre filmvisning i serien Postsosialistiske filmvisninger ved Institutt for litteratur, områdestudier og språk (ILOS) denne høsten.

Filmplakat fra filmen The Thief (Russland, 1997)
Foto: The Thief

Om filmen

The Thief (skrevet av Pavel Chuhrai) er et drama om livet etter andre verdenskrig i Sovjetunionen. Den unge Katya møter og forelsker seg i krigsveteranen Tolyan, som foruten å bli en farsfigur for hennes sønn, også viser seg å være en profesjonell kriminell.

Hvor og når

Filmvisningen finner sted onsdag 25. september fra kl. 18.00 i auditorium 3, Sophus Bugges hus. Det blir enkel servering. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om Postsosialistiske filmvisninger

Etter 1989 sto befolkningen i postsosialistiske land overfor omfattende systemendringer som påvirket både deres private og offentlige liv. Høstens filmvisninger på ILOS handler om mennesker som levde under sosialismen, men også om de som prøver å tilpasse seg det postsosialistiske samfunnet.

Se høstens program og les mer om Postsosialistiske filmvisninger.

Arrangører

Postsosialistiske filmvisninger organiseres av Anastasia K. Røen og Mónika Dánél, med støtte fra Senter for slaviske og østeuropeiske studier, prosjektet Probing the Boundaries of the (Trans)National, samt Elisa Storchi og Randi Cathinka Neverdal fra HumSam-biblioteket.

Publisert 9. sep. 2019 19:45 - Sist endret 2. okt. 2019 14:20